avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate karismatik_4u

Activitate karismatik_4u

Buna ziua! Pentru un proiect mai amplu se doreste angajarea mai multor persoane pe perioada determinata. Se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata doar pentru o luna? Exista vreo restrictie conform careia nu ai voie sa angajezi in aceeasi perioada mai multe persoane pe perioada determinata de o luna. Pentru aceste persoane in momentul angajarii este necesara adeverinta medicala? La expirarea termenului se face decizie de incetare conform art. 56 alin 1 lit i? Inregistrarea contractelor in Revisal se face cu cel putin o zi inainte de inceperea activitatii si incetarea se inregistreaza in ziua in care expira termenul, nu? Va multumesc.
Răspuns la discuția Stimulent insertie
Sa inteleg ca daca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului, 6 luni au fost lucrate integral si 6 luni au fost in concediu fara plata pentru cresterea copilului (excluzand CCC pt care se primeste indemnizatie) sau in perioada de intrerupere a activitatii din initiativa angajatorului, se poate primi indemnizatie pentru un al doilea copil? Si daca da, se va calcula din suma celor 6 luni lucrate, impartita la 12?
Buna ziua! In anul 2013 am intrat in concediu de cresterea copilului incepand cu data de 1 noiembrie. Am optat pentru concediu pana la varsta de 2 ani a copilului. Incepand cu 16 aprilie 2014 eu m-am intors la munca si a intrat tatal (cadru militar) in concediu de crestere. Intrebarea mea este urmatoarea: avand in vedere ca cel mic implineste varsta de 2 ani in iulie 2015, daca si sotul se intoarce la munca in ianuarie 2015,se mai poate beneficia de stimulentul de insertie?
Si a doua intrebare: daca din iulie 2015 pana in iulie 2016 eu intru in concediu fara plata si in acest timp raman insarcinata cu al doilea copil mai pot beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil?
Va multumesc frumos