avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Buna ziua! Pentru un proiect mai amplu se doreste angajarea mai multor persoane pe perioada determinata. Se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata doar pentru o luna? Exista vreo restrictie conform careia nu ai voie sa angajezi in aceeasi perioada mai multe persoane pe perioada determinata de o luna. Pentru aceste persoane in momentul angajarii este necesara adeverinta medicala? La expirarea termenului se face decizie de incetare conform art. 56 alin 1 lit i? Inregistrarea contractelor in Revisal se face cu cel putin o zi inainte de inceperea activitatii si incetarea se inregistreaza in ziua in care expira termenul, nu? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:44, 30 Martie 2015
1. Codul Muncii nu reglementeaza durata minima a unui contract individual de munca pe durata determinata , ci durata maxim apentru care se poate incheia 36 de luni.

In speta, se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata pentru o luna de zile.

2. Nu exista vreo restrictie conform careia nu angajatorul nu are voie sa angajeze in aceeasi perioada mai multe persoane pe perioada determinata de o luna.

3. Este necesar prezentarea de catre salariat a unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.


4. art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Incetarea c.i.m. se inregistreaza in REVISAL la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu durata determinata DRAGFLO DRAGFLO DUPA EXPIRAREA CONTRACTULUI CU DURATA DETERMINATA TREBUIE SA FAC INCETAREA SI IN REVISAL SAU EL INCETEAZA DE LA SINE DEOARECE AM TRECUT DATA INCETARII (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata rrramor rrramor Am un angajat care a fost angajat pe perioada determinata, contractul fiind prelungit deja de 3 ori; conform legii, urmatoarea modificare trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu perioada determinata. mariusf09 mariusf09 Buna ziua, Ce documente trebuie intocmite pentru un angajat al carui contract de munca expira in 15.05.2014. Contractul de munca a fost incheiat cu perioada ... (vezi toată discuția)