avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioada determinata

Am un angajat care a fost angajat pe perioada determinata, contractul fiind prelungit deja de 3 ori; conform legii, urmatoarea modificare trebuie sa fie prelungire pe nedeterminata sau incetare CIM. Se doreste pastrarea acestuia dar tot pe perioada determinata. Intrebarea mea este urmatoarea: se poate inceta actualul contract determinat si inceperea unuia nou, cu o alta incadrare? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mihabucur76 , utilizator 18:10, 30 Mai 2011
1. Nu se mai poate deoarece Codul muncii spune:
Art. 84. - (1) La incetarea celui de-al treilea contract individual de munca pe durata determinata, prevazut la art. 80 alin. (4), sau la expirarea termenului prevazut la art. 82 alin. (1), daca pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata.
(2) Dispozitiile alin. (1) nu sunt aplicabile:
a) in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui temporar un salariat absent, daca intervine o noua cauza de suspendare a contractului acestuia;
b) in cazul in care un nou contract individual de munca pe durata determinata este incheiat in vederea executarii unor lucrari urgente, cu caracter exceptional;
c) in cazul in care incheierea unui nou contract individual de munca pe durata determinata se impune datorita unor motive obiective prevazute expres de legi speciale;
c1) in cazul in care incheierea unui nou contract individual de munca pe durata determinata se impune datorita unor motive obiective cuprinse in contractul colectiv de munca incheiat la nivel national si/sau la nivel de ramura, pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe;
d) in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata a incetat din initiativa salariatului sau din initiativa angajatorului, pentru o abatere grava sau abateri repetate ale salariatului.

2. Daca va incadrati in alin.(2) mai aveti o sansa.
Multumesc frumos dar art 84 nu ma lamureste deloc.Se doreste ca angajatul sa fie incadrat pe alta functie, (actuala ramanand vacanta) cu un contract nou dar tot pe determinata.
Cred ca este posibil daca va incadrati la lit b) in cazul in care un nou contract individual de munca pe durata determinata este incheiat in vederea executarii unor lucrari urgente, cu caracter exceptional.
Cred ca am inteles. Se inchide actualul contract pe perioada determinata (prelungit de 3 ori) SI se deschide un altul cu acelasi angajat dar pe alta functie si tot pe perioada determinata. Multumesc.
rrramor a scris:

Cred ca am inteles. Se inchide actualul contract pe perioada determinata (prelungit de 3 ori) SI se deschide un altul cu acelasi angajat dar pe alta functie si tot pe perioada determinata. Multumesc.


Prelungirea se face de maximum 2 ori ... In acest sens , se exprima art.80 alin.3 C.mun. : Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 şi de cel mult două ori consecutiv.

Alte discuții în legătură

Contract de munca durata determinata Elssa Elssa Buna ziua, Am angajat un salariat cu contract de munca pe durata determinata apoi i s-a prelungit contractul de doua ori (deci are 2 acte aditionale pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata - prelungire noiembriesm noiembriesm Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru prelungirea CIM perioada determinata. Eu as prefera sa fac un act aditional pentru prelungire, dar am vazut ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cim determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o nelamurire, cand expira acest contract pe durata determinata? determinata, de 3 luni, pe perioada cuprinsa intre data de 31.03.2011 data ... (vezi toată discuția)