avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate deliacoseri

Activitate deliacoseri

Răspuns la discuția Reziliere contract arenda
Acel proprietar al viei se afla in faliment, iar lichidatorul care a fost si administrator judiciar in perioada insolventei cauta o persoana care sa cumpere investitia si sa o lucreze in continuare, din cate stiu eu subarendarea este interzisa. Eu precizam ca am vorbit cu lichidatorul care este de acord sa intru pe teren trimitand cerere de reiliere a contractului si i-am rugat sa-mi dea acordul sa intru pe teren. Lichidatorul a spus ca APDRP s-a inscris la masa credala pentru investitia respectiva deoarece societatea este in faliment iar terenul nu a mai fost lucrat de ani de zile iar via se afla intr-o stare jalnica si ca el nu are cum sa pretinda sa nu intram pe teren atata timp cat dorim sa-l lucram. Nedumerirea mea este vizavi de investitie, daca ma trezesc ca ma dau in judecata pentru distrugerea investitiei pentru ca eu le-am spus ca am de gand sa scot via. MUltumesc
nu inteleg ce vreti sa spuneti prin faptul ca numai pot lucra pamantul ?

prin semnarea contractului de arenda insemna si acordul pentru transformarea categoriei de folosinta.
Subiect: contract de arenda cu firma in faliment
Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un sfat vizavi de rezilierea unui contract de arenda. Societatea cu care am incheiat un contract de arenda in uma cu 10 ani la momentul prezent este in procedura de faliment. Bineinteles ca am deja 2 ani de cand nu am mai primit arenda iar lichidatorul, administratorul judiciar al firmei imi spune ca nu are cu ce sa mai plateasca arenda. Problema nu este de-a rezilia contractul ci faptul ca pe acel teren s-a infiintat o plantatie de vie cu finantare europeana prin APDRP, care l-a randul lor s-au inscris la masa credala pentru a recupera valoarea investitiei. Problema e ca domnii de la departamentul juridic al lichidatorului imi spun sa trimit cererea de reziliere a contractului si sa merg sa intru in teren ca ei nu pot sa-mi spuna sa nu intru. Intrebarea este vizavi de investitia facuta pe teren si pe care nu au mai lucrat-o de ani buni dar bineinteles ca au luat bani de la APIA, daca eu cer rezilierea contractului tot nu pot intra pe teren sa mi-l lucrez pentru ca sigur or sa ma i-a la intrebari. Dvs ce ma sfatuiti sa fac in acest caz. MULTUMESC
Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un sfat vizavi de rezilierea unui contract de arenda. Societatea cu care am incheiat un contract de arenda in uma cu 10 ani la momentul prezent este in procedura de faliment. Bineinteles ca am deja 2 ani de cand nu am mai primit arenda iar lichidatorul, administratorul judiciar al firmei imi spune ca nu are cu ce sa mai plateasca arenda. Problema nu este de-a rezilia contractul ci faptul ca pe acel teren s-a infiintat o plantatie de vie cu finantare europeana prin APDRP, care l-a randul lor s-au inscris la masa credala pentru a recupera valoarea investitiei. Problema e ca domnii de la departamentul juridic al lichidatorului imi spun sa trimit cererea de reziliere a contractului si sa merg sa intru in teren ca ei nu pot sa-mi spuna sa nu intru. Intrebarea este vizavi de investitia facuta pe teren si pe care nu au mai lucrat-o de ani buni dar bineinteles ca au luat bani de la APIA, daca eu cer rezilierea contractului tot nu pot intra pe teren sa mi-l lucrez pentru ca sigur or sa ma i-a la intrebari. Dvs ce ma sfatuiti sa fac in acest caz. MULTUMESC