avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Activitate SilviuNegoita

Activitate SilviuNegoita

Am inteles, tine de contract, daca e stipulat sau nu, nu sunt "fortati" de lege sa accepte notificarea de reziliere prin e-mail. Asta doream sa aflu, multumesc frumos!

Sotiei cei de la un punct RDS i-au recomandat ca eu sa fac o sesizare in sistemul lor online (Digicare) din contul meu, pe ideea "poate merge" - astept raspuns dupa weekend :)
[ editat de moderator- nu mai citati inutil mesajele anterioare]
L-as vrea mutat, nu inchis, de aceea doream sa o "imputernicesc" simplu pe sotie, iar daca e prea multa "distractie" si se tot cer acte sau prezenta personala, e si rezilierea o solutie. Totusi, lasand "distractia" la o parte, nu am un raspuns la intrebarea:
"e LEGALA o notificare trimisa prin e-mail?" - exista stipulat acest lucru in vre-o lege? :)

Multumesc!


Ideea este, daca ei nu accepta acest lucru (sa intermedieze sotia relatia cu ei - be baza corespondentei), este valabila (legala) o notificare pe e-mail de la mine cum ca vreau sa reziliez serviciul?
Adica varianta electronica a scrisorii, este legala in Romania? sau trebuie sa-i duci neaparat hartie/cerere semnata?
Pentru ca in alte tari civilizate se accepta varianta e-mailului (evident, emailul inregistrat anterior la ei, in baza lor de date) ca si varianta de comunicare LEGALA. Poti chiar trimite contract fara semnatura iar daca stipulezi in e-mail asta, este perfect valabil...
Buna ziua,

Trimiterea unei notificari/ instiintari pe e-mail este legala? Sau trebuie neaparat sa fie in plic cu confirmare de primire (sau alte nebunii de gen)?

Ma intereseaza imputernicirea unei persoane (a sotiei) de a intermedia relatia mea cu RDS-ul (mutarea serviciului, rezilierea daca e cazul), si as vrea sa stiu cat de legala este comunicarea pe e-mail (pot da date de identificare in acesta).
Mentionez ca eu sunt in afara tarii astfel ca nu ma pot prezenta ca si titular la sediul RDS pentru a realiza aceste lucruri, si nici nu am/intentionez sa fac vre-o procura pentru "atata lucru".

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția SRL infiintat de ONG
Vorbim de ONG activ, care cauta solutii de autofinantare, nu de unul infiintat pentru a scapa de platit impozite :)


Multumesc Radu!
Răspuns la discuția SRL infiintat de ONG
george-neagu a scris:

Strict pentru exemplul prezentat, nu e nevoie sa va infiintati srl de catre ong ci acele venituri din facturi se trec la categoria venituri din activitati economice. Sa aveti in vedere ca sa evidentiati distinct si cheltuielile averente acestor venituri pentru a va ajuta la completarea declaratiei 101.


Da, exemplul este exact ce intentionam sa facem. Bun, deci e treaba pur contabiliceasca de aici inainte.
Multumesc frumos pentru raspuns!

Buna ziua,

Daca ONG-ul infiinteaza un SRL pentru a "produce" venituri ce vor fi folosite exclusiv in cadrul ONG-ului pentru plati curente si finantare de proiecte proprii, se cheama ca "face profit"?

Sau, un ONG care are ca scop si obiect de activitate " activităţi pentru promovarea bicicletei, a turismului, a sporturilor montane, protecţia şi dezvoltarea durabilă a mediului" ar putea factura "Ture de bicicleta ghidate" (turism) fara sa infiinteze un SRL?

Multumesc!
Răspuns la discuția Pasi vanzare SRL-D
marianalazar a scris:

Nu este deloc problematic sa vindeti un SRL -D, singura chestiune in discutie ar fi ca cesionarul daca nu indeplineste aceleasi conditii pe care le-ati indeplinit dvs la infiintarea SRL-ului (varsta, sa nu aibe calitatea de asociat in nicio alta societate comerciala) va pierde facilitatile prevazute de lege.
Vanzarea firmei se va face prin cesiunea partilor sociale.
Procedura difera functie de persoana careia i se cesioneaza partile sociale, daca aceasta nu detine calitatea de asociat in firma (cesiune externa) cesiunea se va face in 2 etape (etapa 1 - se publica in monitorul oficial decizia asociatului unic privind cesiunea partilor sociale; dupa 30 zile de la data aparitiei in monitorul oficial a deciziei asociatului unic, se poate trece la etapa 2 - inregistrarea modificarilor aduse actului contitutiv urmare a cesiunii partilor sociale)
Daca cesiunea partilor sociale se face catre o persoana care detine calitatea de asociat in SRL -D (cesiune interna), cesiunea se face intr-o singura etapa.


Daca persoana nu intruneste conditiile pt. SRL-D (presupun ca se trece la SRL) vor trebui schimbate toate actele/documentele unde firma este trecuta SRL-D?
Reducerile de CAS de care s-a beneficiat pana acum (din martie 2014) vor trebui inapoiate?

Multumesc pentru raspuns dna. Mariana! :)



Buna ziua,

Daca nu am datorii la stat si furnizori, sunt unic asociat si doresc sa-mi vand afacerea, din momentul gasirii unui cumparator, care ar fi pasii ce trebuie luati, ca totul sa ajunga la o finalitate fericita (de ambele parti)?

Multumesc!

p.s. am inteles ca ar fi problematic de vandut daca firma e SRL-D