avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Notificare prin e-mail - legala daca nu e stipulat in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Notificare prin e-mail - legala daca nu e stipulat in contract?

Buna ziua,

Trimiterea unei notificari/ instiintari pe e-mail este legala? Sau trebuie neaparat sa fie in plic cu confirmare de primire (sau alte nebunii de gen)?

Ma intereseaza imputernicirea unei persoane (a sotiei) de a intermedia relatia mea cu RDS-ul (mutarea serviciului, rezilierea daca e cazul), si as vrea sa stiu cat de legala este comunicarea pe e-mail (pot da date de identificare in acesta).
Mentionez ca eu sunt in afara tarii astfel ca nu ma pot prezenta ca si titular la sediul RDS pentru a realiza aceste lucruri, si nici nu am/intentionez sa fac vre-o procura pentru "atata lucru".

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:08, 13 Aprilie 2016
Trebuie sa faceti sotiei imputernicire speciala la notar sau la consulat, in vederea reprezentarii dvs. in relatia cu RDS. Corespondenta prin email nu este o solutie.


Ideea este, daca ei nu accepta acest lucru (sa intermedieze sotia relatia cu ei - be baza corespondentei), este valabila (legala) o notificare pe e-mail de la mine cum ca vreau sa reziliez serviciul?
Adica varianta electronica a scrisorii, este legala in Romania? sau trebuie sa-i duci neaparat hartie/cerere semnata?
Pentru ca in alte tari civilizate se accepta varianta e-mailului (evident, emailul inregistrat anterior la ei, in baza lor de date) ca si varianta de comunicare LEGALA. Poti chiar trimite contract fara semnatura iar daca stipulezi in e-mail asta, este perfect valabil...
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
Fiind vorba de reziliere de contract si nu de incheierea unui nou contract, se vor prevala de orice este posibil ca sa va intarzie sa incetati contractul, astfel incat asa cum v-am scris mai sus, trebuie sa-i faceti sotiei imputernicire speciala la notar sau la consulat, in vederea reprezentarii dvs. in relatia cu RDS.
[ editat de moderator- nu mai citati inutil mesajele anterioare]
L-as vrea mutat, nu inchis, de aceea doream sa o "imputernicesc" simplu pe sotie, iar daca e prea multa "distractie" si se tot cer acte sau prezenta personala, e si rezilierea o solutie. Totusi, lasand "distractia" la o parte, nu am un raspuns la intrebarea:
"e LEGALA o notificare trimisa prin e-mail?" - exista stipulat acest lucru in vre-o lege? :)

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
Este legal atata vreme cat exista acordul partilor in acest sens, adica atata vreme cat furnizorul accepta (dar nu accepta), insa nu exista vreo norma imperativa care sa reglementeze ce va intereseaza, adica care sa dispuna o obligatie in sarcina furnizorului de a va accepta imputernicirea conventionala sub semnatura privata, trimisa sau nu prin email.

Cu RDS ati incercat sa discutati, ei ce v-au spus?

Alte discuții în legătură

Reziliere contract rcs rds pensia pensia Sunt plecata din tara de 7 ani. In apartamentul din Buc, detin servicii de internet si tv de la RCS RDS. Nu sunt sub contract de foarte multi ani. Am donat ... (vezi toată discuția)
Plata device huawei rds-rcs ItsSilvester ItsSilvester Buna ziua! Anul trecut am facut un contract pentru a avea acasa internet la RDS-RCS, abia ma mutasem. Cand a inceput pandemia Covid-19, am plecat din chiria ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Am facut cerere de reziliere a abonamentului de telefonie mobila Telekom, persoana juridica, pe data de 19.09.2019, iar abia pe data de 10.10.2019 ... (vezi toată discuția)