Trimiterea unei notificari/ instiintari pe e-mail este legala? Sau trebuie neaparat sa fie in plic cu confirmare de primire (sau alte nebunii de gen)?
Ma intereseaza imputernicirea unei persoane (a sotiei) de a intermedia relatia mea cu RDS-ul (mutarea serviciului, rezilierea daca e cazul), si as vrea sa stiu cat de legala este comunicarea pe e-mail (pot da date de identificare in acesta).
Mentionez ca eu sunt in afara tarii astfel ca nu ma pot prezenta ca si titular la sediul RDS pentru a realiza aceste lucruri, si nici nu am/intentionez sa fac vre-o procura pentru "atata lucru".
Trebuie sa faceti sotiei imputernicire speciala la notar sau la consulat, in vederea reprezentarii dvs. in relatia cu RDS. Corespondenta prin email nu este o solutie.
Ideea este, daca ei nu accepta acest lucru (sa intermedieze sotia relatia cu ei - be baza corespondentei), este valabila (legala) o notificare pe e-mail de la mine cum ca vreau sa reziliez serviciul?
Adica varianta electronica a scrisorii, este legala in Romania? sau trebuie sa-i duci neaparat hartie/cerere semnata?
Pentru ca in alte tari civilizate se accepta varianta e-mailului (evident, emailul inregistrat anterior la ei, in baza lor de date) ca si varianta de comunicare LEGALA. Poti chiar trimite contract fara semnatura iar daca stipulezi in e-mail asta, este perfect valabil...
Fiind vorba de reziliere de contract si nu de incheierea unui nou contract, se vor prevala de orice este posibil ca sa va intarzie sa incetati contractul, astfel incat asa cum v-am scris mai sus, trebuie sa-i faceti sotiei imputernicire speciala la notar sau la consulat, in vederea reprezentarii dvs. in relatia cu RDS.
[ editat de moderator- nu mai citati inutil mesajele anterioare]
L-as vrea mutat, nu inchis, de aceea doream sa o "imputernicesc" simplu pe sotie, iar daca e prea multa "distractie" si se tot cer acte sau prezenta personala, e si rezilierea o solutie. Totusi, lasand "distractia" la o parte, nu am un raspuns la intrebarea:
"e LEGALA o notificare trimisa prin e-mail?" - exista stipulat acest lucru in vre-o lege? :)
Este legal atata vreme cat exista acordul partilor in acest sens, adica atata vreme cat furnizorul accepta (dar nu accepta), insa nu exista vreo norma imperativa care sa reglementeze ce va intereseaza, adica care sa dispuna o obligatie in sarcina furnizorului de a va accepta imputernicirea conventionala sub semnatura privata, trimisa sau nu prin email.
Cu RDS ati incercat sa discutati, ei ce v-au spus?
Reziliere abonament
AlbertCaf
Buna ziua! Am facut cerere de reziliere a abonamentului de telefonie mobila Telekom, persoana juridica, pe data de 19.09.2019, iar abia pe data de 10.10.2019 ... (vezi toată discuția)