avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... problema RCS RDS
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

problema RCS RDS

Buna ziua!
Pe scurt va voi relata problemele ce le-am intampinat cu cererile mele de reziliere contracte incheiate intre subsemnatul si operatorul RCS RDS.
In 2007 am incheiat un contract pe partea de internet si televiziune la adresa la care locuiam cu o perioada contractuala de 1 an.In 2008 mi-am schimbat domiciliul transferand serviciile operatorului de la vechea la noua adresa.In 2009 dupa 6 luni de la schimbarea domiciliului am preluat de la o fosta ruda un contract de internet cu o perioada contractuala de 3 ani.La momentul respectiv am facut o cerere de reziliere pentru contractul vechi de internet.Dupa 3 luni primesc acasa o factura cu o suma mult mai mare fata de cele anterioare.In urma convorbirii telefonice cu un reprezentant RDS am aflat ca reprezinta plata pentru 3 luni la abonamentul nou de internet+abonamentul vechi de internet+cablu.In urma unei plangeri facute catre RDS prin care solicitam stornarea facturilor si totusi rezilierea contractului vechi de internet pozitia operatorului a fost nula.(nu se poate realiza stornarea implicit rezilierea desi explicatia mea a fost ca nu foloseam decat un singur IP).
Ulterior au inceput problemele financiare si familiare,luand decizia de a ma muta in Arad.
Aici am contactat din nou operatorul mai sus numit am incheiat un nou contract si in urma unui apel telefonic efectuat de mine catre RDS pentru a beneficia de toata grila de programe TV,conform contractului am aflat ca sunt restantier,trebuie sa platesc suma de 293 ron si totul va fi OK.Am mers am achitat urmand sa sun la RDS ca totusi sa-mi rezilieze macar acum contractele.Si a inceput din nou jocul.Ba trebuie sa ma deplasez in Iasi,ba cu o imputernicire pot delega pe altcineva,ba trebuie sa predau doar 2 aparate,ba ca mai sunt si altele.Am ales varianta imputerniciri,respectiv avocata mea(asupra dumneaei avea o imputernicire avocateasca) si cu toate aparatele ce le avem in custodie a mers la un centru de unde bineinteles nici nu a fost bagata in seama.Intre timp RDS-ul m-a reconectat pe Iasi(desi am trimis copia scanata si contractul de vanzare din care rezulta ca nu mai locuiesc acolo),au inceput sa curga din nou facturile de ordinul 200-300 ro/luna numai pentru Iasi(intre timp am aflat ca mai exista si al treilea abonament de internet prin preluarea companiei Airbites de catre RDS lucru pentru care nu am fost anuntat in nici un fel,explicatia lor fiind:preluarea s-a efectuat automat)Am recurs la variantele de a ma adresa OPC-ului Iasi si Arad.Dupa 3 saptamani primesc urmatoarele raspunsuri:
-din partea operatorului(telefonic):de mers la Iasi sau imputernicire notariala catre o persoana care locuieste in oras achitat toate taxele+8 luni in avans pentru contractul de internet ce l-am preluat de la fosta ruda,inapoierea echipamentelor si bineinteles nu se poate realiza stornarea facturilor,
-din patrea OPC Iasi(telefoni):inca nu am fost contactati de RDS,nu am primit nici un raspuns,
-din partea OPC Arad(in scris):operatorul a fost de acord cu rezilierea contractelor aici in Arad,returnarea echipamentelor in perfecta stare de functionare,aici in Arad si achitarea taxelor la zi.
Mentionez ca toate raspunsurile le-am primit in aceiasi zi.
Din pacate situatia materiala este aproape zero.
Ce pot face in continuare?
Suma ceruta de RDS in momentul de fata este de 1300 ron din care 198 ron reprezinta 2 luni (ian+feb.) pentru Arad suma pe care nu pot sa o achit din cauza Iasului(operatorului i-am transmis prin mail ca eu doresc continuarea contractuala aici in Arad) achit cei 198 dar nu se poate decat toata suma.
Chiar nu exista o cale de stornare a facturilor din Iasi,facturi ce au inceput sa curga din luna noiembrie 2010.
Poate ma puteti ajuta dvs.
Imi cer scuze pentru timpul rapit
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 13:27, 17 Februarie 2011
Contactati oficial sediul central,prezentati succesiunea evenimentelor ,depuneti copii ale comunicarilor OPC
Exista posibilitatea ca autoritatea centrala sa desfasoare demersurile de solutionare,aferent celor 2 filiale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu primesc raspuns la o reclamatie de la rds&rcs Ani_Tatucu Ani_Tatucu Buna ziua, Am facut o revenire in data de 24.07.2014 la sesizarea din data de 12.06.2014 si va informez ca au trecut mai mult de 30 de zile de la reclamatia ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)
Probleme contract rds nereziliat radu123456 radu123456 Buna ziua Am si eu nevoie de un mic sfat in legatura cu un contract de internet pe care il am inca cu RDS, chiar daca nu mai am internet de 6 ani. In ... (vezi toată discuția)