avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme contract RDS nereziliat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme contract RDS nereziliat

Buna ziua

Am si eu nevoie de un mic sfat in legatura cu un contract de internet pe care il am inca cu RDS, chiar daca nu mai am internet de 6 ani.

In 2002 sau 2003 firma FX Internet, la care eram abonat, a fost cumparata 50-50 de catre Astral si RDS, eu picand la RDS. Am fost sa schimb contractul de pe FX pe RDS, moment in care n-am primit nici un modem sau alt echipament, folosing in continuare echipamentele FX. Dupa cateva luni conexiunea nu a mai mers, am facut sesizari dar nimeni nu a venit.

Prin urmare, conexiunea a fost suspendata pe motiv de neplata (asa apare la RDS si acum, suspendat pe motiv de neplata, undeva prin toamna lui 2003).

Eu am continuat sa primesc facturi chiar daca nu ai aveam nici macar un cablu de net in casa. Long story short, am acumulat vreo 3000 ron (minim) in datorii catre RDS si orice incercare a mea de a rezilia contractul au fost contracarata de RDS cu obligatia de a le achita toate facturile restante.

De vreo doi an au inceput sa trimita facturile la nr. 45 (eu locuiesc la nr. 41), de aceea nu sunt sigur ce suma am de platit.

Prin urmare, serviciul de internet a fost suspendat de ei pentru neplata, dar au continuat sa emita facturi timp de 6 ani deoarece contractul nu a fost reziliat. Acum m-au sunat si au incercat sa ma convinga sa platesc, au avut explicatii pentru orice (se bazau pe contract) si tot felul de chestii de genul asta. Eu astept sa fiu dat in judecata acum, cel mai probabil de catre o firma de recuperare de creante, si nu stiu ce sa fac...

Sa ma duc la OPC cu istoria asta? Ma pot ajuta cu ceva? Sa le platesc suma ca sa nu mai platesc si cheltuielile de judecata? Eu nu vreau sa platesc din principiu, mi se pare strigator la cer!
Cel mai recent răspuns: mihaela-9 , utilizator 02:14, 18 Noiembrie 2011
sa incepem cu inceputul facturile emise pana in luna noiembrie 2006 sunt prescrise, nu aveto obligatia de plata a lor chiar daca va da cineva in judecata...RDs sau firma de recuperare
Acum vin intrebarile:
1. contractul este incheiat pe persoana fizica?
2. care este perioada contractuala a acestui contract?
3. ati depus vreo cerere de reziliere a acestui contract ?
1. persoana fizica
2. nu stiu, momentan nu e la mine, dar pot face rost de el si voi publica atunci
3. au fost numai cereri telefonice, cred.

Sunteti sigura ca nu am de plata decat ultimii 3 ani? Pentru ca imi convine asa, oricat de aiurea ar suna.

As vrea sa stiu ce sa le zic in legatura cu chestiunea asta atunci cand ma voi duce inca o data si voi incerca sa reziliez contractul. Cum sa procedez?
Heh, se pare c-am pierdut trenul, nimeni nu mai raspunde.

M-ar interesa sa stiu sigur ca nu am de platit decat ultimii 3 ani si cum ar trebui sa pun problema la RDS, pt ca ei vor dori sa platesc toata suma :)

multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Debitul dumneavoastra, daca inteleg eu bine se compune din datoria principala, respectiv contravaloarea facturilor pana la data suspendarii abonamentului si datoria accesorie, compusa din penalitatile de intarziere.
Dreptul la actiune al RDS pt. recuperarea datoriei principale s-a prescris , acesta este de 3 ani de la data scadentei facturilor.
Penalitatiile fiind accesorii debitului principal urmeaza aceasi soarta .
Prin urmare RDS nu va mai poate actiona in instanta, sau poate dar se va constata prescrierea actiunii lor respingandu-se actiunea.

Alte discuții în legătură

Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de catre societatea de cablu d4m4g3 d4m4g3 Buna ziua! Acesta este primul meu post in acest forum si imi doresc sa fie un inceput bun. Am o problema, sau mai multe: 1. Am fost abonat la internet al ... (vezi toată discuția)
Firma internet - abonament platit pentru un servciu de care nu am beneficiat sbarbu sbarbu de doi ani am platit un abonament la internet care nu a fost instalat. am facut cerere de restituire a contravalorii abonamentului pe doi ani si nu s-a ... (vezi toată discuția)