in 24 iunie 2014 mama mea a decedat tot atunci am aflat ca in 1996 a facut un imprumut cu care a gajat 2 ha 300 de pamant . In imprumut se specifica faptul ca trebiue sa restituie banii in 5 ani daca nu se executa prin judecatorie . La data decesului nu se restitusera nici banii si nici nu se luase pamantul de catre imprumutator , problema este ca cel ce imprumutase le daduse niste bani parintilor fara martori sau acte in repetate randuri suma de aprox 7000 ron {pamantull respectiv fiind evaluat la 10000 ron ha } . Acum imprumutatorul l a luat pe tata {care are 2 clase , si cu vremea si bautura nu mai stie sa scrie si nici sa citeasca } la notar {deduc eu , tata nu stie sa mi spuna nici unde a fost nici ce a semnat } si a semnat niste acte . Ce drept ar avea sa semneze el fara mine , eu fiind "aproape" singurul mostenitor { am descoperit ca la cumpararea casei lor in 1981 a mai ramas un mostenitor , la vremea respectiva minor } legal in actele de vanzare cumparare ale casei nu si ale pamantului extravilan despre care v a spun . Un alt fapt este ca in acel act de imprumut este doar semnatura mamei iar titlul de proprietate are doar semnatura mamei desi era casatorita din 1981 iar pamantul dat in 1994 .
Imprumutatorul a dat acum tatalui meu alti 4000 pentru "ajutor " desi imnormantarea am facut o eu la vremea aceea ei finnd datori si nepensionati niciunul .
Ce am de facut , mai pot recupera pamantul ? Si cum ? Avand in vedere ca nu gasesc nici titlu de proprietate nu am practic de cat acel act de imprumut .
Multumesc pentru raspuns , am incercat acest lucru dar fara succes pentru ca CAS argumenteaza acest contract nereziliat {totul a fost verbal }, iar cei de la somaj sustin ca dupa ce a terminat somajul trebuia sa si plateasca Cas !?! Momentan ni se spune sa asteptam sa treaca 5 ani fiscali {in aprilie 2015} ca sa se prescrie datoria sotului .
am o problema cu CAS Dolj , nu pot face asigurare sotului meu pe motivul ca acum 5 ani cand sa angajat , la cateva luni dupa angajare am avut nevoie de o adeverinta de salariat {pt spital} si nu avea cele 12 luni necesare ca sa poata primi adeverinta , a fost indrumat sa plateasca la CAS pt completarea anului si a primit adeverinta . Apoi sotul meu a intrat in somaj {dupa un an }
Acum nu se poate asigura pe motiv ca este dator la CAS nereziliind contractul despre care nu am fost informati acum aproape 5 ca trebuie reziliat si despre care stiam ca d efapt inceteaza odata cu angajare sau pensionare .
Va rog sa ne lamuriti in aceasta privinta daca gresim si ce avem de facut in acest caz .