in 24 iunie 2014 mama mea a decedat tot atunci am aflat ca in 1996 a facut un imprumut cu care a gajat 2 ha 300 de pamant . In imprumut se specifica faptul ca trebiue sa restituie banii in 5 ani daca nu se executa prin judecatorie . La data decesului nu se restitusera nici banii si nici nu se luase pamantul de catre imprumutator , problema este ca cel ce imprumutase le daduse niste bani parintilor fara martori sau acte in repetate randuri suma de aprox 7000 ron {pamantull respectiv fiind evaluat la 10000 ron ha } . Acum imprumutatorul l a luat pe tata {care are 2 clase , si cu vremea si bautura nu mai stie sa scrie si nici sa citeasca } la notar {deduc eu , tata nu stie sa mi spuna nici unde a fost nici ce a semnat } si a semnat niste acte . Ce drept ar avea sa semneze el fara mine , eu fiind "aproape" singurul mostenitor { am descoperit ca la cumpararea casei lor in 1981 a mai ramas un mostenitor , la vremea respectiva minor } legal in actele de vanzare cumparare ale casei nu si ale pamantului extravilan despre care v a spun . Un alt fapt este ca in acel act de imprumut este doar semnatura mamei iar titlul de proprietate are doar semnatura mamei desi era casatorita din 1981 iar pamantul dat in 1994 .
Imprumutatorul a dat acum tatalui meu alti 4000 pentru "ajutor " desi imnormantarea am facut o eu la vremea aceea ei finnd datori si nepensionati niciunul .
Ce am de facut , mai pot recupera pamantul ? Si cum ? Avand in vedere ca nu gasesc nici titlu de proprietate nu am practic de cat acel act de imprumut .
Cel intai, trebuie sa descalciti si sa obtineti actele facute de tatal dvs. Mergeti impreuna cu el la notar, sa va lamuriti.
Insa, retineti, atata timp cat tatal nu e inapt de a semna acte juridice, nu aveti ce sa faceti si el poate sa isi instraineze intreaga avere, fara ca dvs. sa invocati faptul ca ati fi mostenitor.
Despre mostenire veti vorbi abia dupa decesul tatalui.
Taxe mostenire
nicoss59
Tata a murit pe 23.09.2012 , iar mama pe 7.11.2012. E u sunt singurul copil. Mama nu a facut succesiune dupa moartea tatei. Nici eu. Mostenirea consta in casa ... (vezi toată discuția)
Imprumut
romex
Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)
Cotitatea disponibila
KARRINA
Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica).
In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si ... (vezi toată discuția)