avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe mostenire

Tata a murit pe 23.09.2012 , iar mama pe 7.11.2012. E u sunt singurul copil. Mama nu a facut succesiune dupa moartea tatei. Nici eu. Mostenirea consta in casa (chirpici, 663 mp), grajd (chirpici) si pamant (3 ha).
Notarul imi face succesiune pentru mama (12000 Ron) si pentru mine (5000 Ron).
De ce si pentru mama care a decedat si pentru mine ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 19:15, 11 Ianuarie 2013
Sunt doi morti (tatal , apoi mama) si doua succesiuni (dupa decesul tatalui mostenitori sunt mama si dvs, si dupa decesul mamei ramaneti singura mostenitoare). Chiar daca faceti un singur certificat de mostenitor cu succesiuni succesive sau doua certificate, pentru fiecare decedat in parte, tot doua onorarii platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirilor se face in ordinea deschiderii lor? cleopatramao cleopatramao Buna seara. Bunica a decedat in 1995. Dupa ea au decedat si cei trei fii. Toti fiii au cate doi copii. Verii mei au dezbatut succesiunile unchilor mei ... (vezi toată discuția)