avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare

Buna ziua ,

am o problema cu CAS Dolj , nu pot face asigurare sotului meu pe motivul ca acum 5 ani cand sa angajat , la cateva luni dupa angajare am avut nevoie de o adeverinta de salariat {pt spital} si nu avea cele 12 luni necesare ca sa poata primi adeverinta , a fost indrumat sa plateasca la CAS pt completarea anului si a primit adeverinta . Apoi sotul meu a intrat in somaj {dupa un an }
Acum nu se poate asigura pe motiv ca este dator la CAS nereziliind contractul despre care nu am fost informati acum aproape 5 ca trebuie reziliat si despre care stiam ca d efapt inceteaza odata cu angajare sau pensionare .
Va rog sa ne lamuriti in aceasta privinta daca gresim si ce avem de facut in acest caz .
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
mihaelasialingheramescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 23 Octombrie 2014
Contestati decizia CJAS Dolj si aratati ca in perioada pentru care vi se cere sa platiti contributia erati asigurat la sanatate pentru ca ati fost in somaj iar contributia la sanatate era platita de Agentia de Somaj.
Multumesc pentru raspuns , am incercat acest lucru dar fara succes pentru ca CAS argumenteaza acest contract nereziliat {totul a fost verbal }, iar cei de la somaj sustin ca dupa ce a terminat somajul trebuia sa si plateasca Cas !?! Momentan ni se spune sa asteptam sa treaca 5 ani fiscali {in aprilie 2015} ca sa se prescrie datoria sotului .
Dupa ce trec cei 5 ani va trebui sa platiti contributia la sanatate numai pe 6 luni din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la sanatate nimenea nimenea Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru care as dori lamurire Am fost la medicul de familie sa mi dea o adeverinta si ma verificat in sistem si surpriza mi a ... (vezi toată discuția)
Asigurat fara c.i.m. BRANDY_B BRANDY_B Cum pot fi asigurata daca nu am contract individula de munca,somaj sau p.f? (vezi toată discuția)
Contributie asigurare sanatate pentru pfa nikol_pene nikol_pene Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: „ Am un PFA din 2005, tot din 2005 sunt si angajata , doar cu o suspendare de 3 ani ... (vezi toată discuția)