am o problema cu CAS Dolj , nu pot face asigurare sotului meu pe motivul ca acum 5 ani cand sa angajat , la cateva luni dupa angajare am avut nevoie de o adeverinta de salariat {pt spital} si nu avea cele 12 luni necesare ca sa poata primi adeverinta , a fost indrumat sa plateasca la CAS pt completarea anului si a primit adeverinta . Apoi sotul meu a intrat in somaj {dupa un an }
Acum nu se poate asigura pe motiv ca este dator la CAS nereziliind contractul despre care nu am fost informati acum aproape 5 ca trebuie reziliat si despre care stiam ca d efapt inceteaza odata cu angajare sau pensionare .
Va rog sa ne lamuriti in aceasta privinta daca gresim si ce avem de facut in acest caz .
Contestati decizia CJAS Dolj si aratati ca in perioada pentru care vi se cere sa platiti contributia erati asigurat la sanatate pentru ca ati fost in somaj iar contributia la sanatate era platita de Agentia de Somaj.
Multumesc pentru raspuns , am incercat acest lucru dar fara succes pentru ca CAS argumenteaza acest contract nereziliat {totul a fost verbal }, iar cei de la somaj sustin ca dupa ce a terminat somajul trebuia sa si plateasca Cas !?! Momentan ni se spune sa asteptam sa treaca 5 ani fiscali {in aprilie 2015} ca sa se prescrie datoria sotului .