Buna ziua!
Am si eu o intrebare pentru care as dori lamurire
Am fost la medicul de familie sa mi dea o adeverinta si ma verificat in sistem si surpriza mi a spus ca nu am platit nici un fel de contrib la sanatate.
As dori sa stiu care ar fi metodele de a putea afla daca sa platit ceva de catre angajator sau nu si unde ma pot interesa.
va multumesc!
Mergeti la casa de sanatate de care apartineti si va lamuriti. Puteti cere si o adeverinta de asigurat de la ei pe care s-o prezentati medicului.
Puteti sa verificati si aici: [ link extern ]
In primul rand solicitati de la angajator adeverinta pentru medicul de familie. Este obligat sa specifice daca face plata contributiilor, este adeverinta tip.
In al doilea rand mergeti cu adeverinta la CJAS pentru a fi confirmata.
Este posibil ca sa se fi strecurat o eroare.
Daca angajatorul nu a virat contributia la sanatate sesizati finantele publice.Acest fapt nu inseamna ca dvs. nu sunteti asigurat in sistemul public de sanatate.
Medicul de familie nu are de unde sti daca s-au facut viramentele de catre angajator sau nu.
El poate doar sa verifice daca sunteti asigurat sau nu. Calitatea de asigurat o aveti chiar daca angajatorul a facut platile sau nu.Asupra angajatorului se va indrepta ANAF.
Solicitati adeverinta de la angajator pentru a o prezenta medicului vizata de CJAS.