avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie la sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie la sanatate

Buna ziua!
Am si eu o intrebare pentru care as dori lamurire
Am fost la medicul de familie sa mi dea o adeverinta si ma verificat in sistem si surpriza mi a spus ca nu am platit nici un fel de contrib la sanatate.
As dori sa stiu care ar fi metodele de a putea afla daca sa platit ceva de catre angajator sau nu si unde ma pot interesa.
va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:57, 6 Iulie 2012
Utilizatorul intreaba tocmai pt. ca nu cunoaste procedura,si pt. ca a primit o informatie de la medic,de ce sa-l indrumi insa sa-si verifice angajatorul daca si-a platit contributiile, atata timp cat nu vorbeste nimic despre adeverinta eliberata de angajator care sa-i ateste calitatea de asigurat....
Sigur ca am solicitat adeverinta angajatorului ca asa mi a cerut medicul de familie, ceea ce am si primit de la angajator insa doream sa stiu daca prin faptul ca am primit aceaasta adeverinta inseamna ca sunt platite si contributiile?
Cu siguranta nu este de dragul discutiei
Va multumesc!
ART.22 din Norme 617/2007:
Art. 22. - (1) Persoanele care au calitatea de salariat, precum si coasiguratii acestora vor putea face dovada calitatii de asigurat pe baza adeverintei prevazute la art. 20 alin. (1) sau cu adeverinta eliberata de angajatori, al carei model este prevazut in anexa nr. 1*1. Termenul de valabilitate a adeverintei eliberate de angajatori este de 3 luni de la data emiterii

Adeverinta se prezinta astfel:

Denumirea angajatorului .....................................................
Cod fiscal (CUI/CNP angajator/persoana fizica) ..............................
Nr. de inregistrare la registrul comertului .................................


ADEVERINTA


Prin prezenta se certifica faptul ca domnul/doamna ........................., CNP ........................, act de identitate ...... seria ..... nr. ........, eliberat de .................. la data de ................, cu domiciliul in ........................................., str. ................................ nr. ..., bl ..., ap ..., sectorul/judetul ............................., are calitatea de salariat si i s-a retinut si virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoana mai sus mentionata figureaza in evidentele noastre cu urmatorii coasigurati (sot/sotie, parinti, aflati in intretinere):
1. Nume, prenume, ........................ CNP ..............................
2. Nume, prenume, ........................ CNP ..............................
3. Nume, prenume, ........................ CNP ..............................
Prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii.
Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declar ca datele din adeverinta sunt corecte si complete


Deci daca angajatorul dvs. a declarat ca a platit contributia la sanatate in cuprinsul acestei adeverinte, este suficient pt. ca medicul dvs. de familie sa va inregistreze in lista sa drept salariat asigurat,iar dvs. nu trebuie sa mai intreprindeti nicio verificare suplimentara....
Daca angajatorul a declarat in fals ca a facut plata,este strict problema dansului pe care trebuie sa si-o rezolve .
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru medicul de familie Vioreld Vioreld buna ziua. am un salariat care solicita o adeverinta pt medicul de familie. el este angajat de la jumatatea lunii noiembrie, deci firma nu a platit inca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cu nr.zile concediu medical AdiCov AdiCov Va rog sa-mi spuneti daca in noul format al adeverintei de asigurat se mai completeaza sau nu datele -coasiguratului- ? (vezi toată discuția)
Adeverinta angajator adria05 adria05 Buna ziua, Unde pot gasi un model de adeverinta data de angajator angajatului(i-a fost solicitata de medicul de familie pt a face dovada calitatii de ... (vezi toată discuția)