avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate k-elena

Activitate k-elena

Buna ziua,
Matusa mea in varsta de 73 de ani are o problema cu vecinii, deoarece nepotul unuia dintre ei doreste sa deschida un cabinet stomatologic la et.1 (matusa mea locuieste la et.2 ,deasupra).Sunt 6 apartamente. D-ei nu vrea sa-si dea acceptul, deoarece acest lucru ii va tulbura linistea, si mai mult, se doreste sa se faca si laborator de radiologie dentara care este extrem de daunator chiar pentru matusa mea. Ce este de facut in aceasta situatie, deoarece d-ei este cea mai afectata si toti vecinii sunt impotriva ei?Care este baza legala cu care sa se poata apara in caz de nevoie?
Va multumesc frumos de raspuns si de atentia acordata.
La revedere.
Pentru sumele reprezentand cheltuieli ocazionate de pregatirea profesionala si salariul brut inclusiv contributiile angajatorului pe perioada cat a fost la scolarizare, precum si c/v unui concediu medical care nu are nici o legatura cu scolarizarea. Ce ma deranjeaza este c/v salariului, contributiile angajatorului si concediul medical, care nu reprezinta cheltuieli cu formarea profesionala,
Buna ziua,
Sotul meu este angajat la o firma ca inspector inginer din 09.12.14 si a urmat cursurile de pregatire profesionala necesare in ianuarie si iulie 2015. Intamplarea face ca sa-si gaseasca un loc de munca pe care il vaneaza de mai bine de 3 ani ca inginer . Acum se afla in preaviz, dar angajatorul actual este deranjat de plecarea lui si acum doreste sa-i impute nu numai cheltuielile de scolarizare si deplasare aferente pregatirii profesionale, ci si salariul incasat pentru zilele cat a fost la scolarizare. Ba mai mult, in februarie a fost bolnav si inclusiv concediul medical pentru acele zile si contributiile datorate de angajator le vrea recuperate. Astazi l-au solicitat sa semneze un angajament de plata si i-am spus sa nu semneze nimic.
Conform Legii 53/2003, doar cheltuielile ocazionate de pregatirea profesionala sunt imputabile (art.198), asa scrie si in contractul individual de munca, eu cred ca este un abuz din partea angajatorului actual si va rog pe Dvs. sa ma ajutati cu un raspuns, cat mai repede.
Va multumesc frumos de atentie,
La revedere.
In 4 august 2014 am nascut, pe anul in curs realizand doar venituri din pfa. Am cerut de la Adm.Fin. adeverinta de venit pentru anul 2013 si 2014, pentru a-mi depune dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului. Mentionez ca pe 2013 apar si venituri din salarii si venituri din pfa si chiar venituri din jocuri de noroc. Veniturile din salarii sunt realizate in perioada 01.01.2013-22.04.2013- fiind in concediu medical cu piciorul in gips, iar veniturile din pfa sunt realizate incepand din 23.04.2013 pana in 31.12.2013. Cum se calculeaza baza de calcul pentru indemnizatia de crestere a copilului, pentru lunile din 2013, pentru lunile din 2014, cum se demonstreaza faptul ca in fiecare luna am realizat venituri, daca mi se refuza depunerea la dosar a chitantelor aferente lunilor respective, iar pentru 2013 cum sa demonstrez ca am venituri din pfa doar din 04.13, ca sa nu-mi imparta veniturile din pfa la 12 luni, ci la 9 luni cand au fost realizate ( asa cum scrie in ord111/2010)?