avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate b1171647

Activitate b1171647

Buna ziua,

Am nevoie sa depun la judecatorie o cerere de constatare a reabilitarii. Condamnarea a dat-o Judecatoria Valcea insa instanta de domiciliu este Judecatoria Targoviste.
Am inteles ca cel mai eficient este sa depun cererea la Valcea, dar se poate si la Targoviste.

As vrea sa stiu daca exista vreo metoda sa depun cererea fara sa ma deplasez la niciuna din instante (lucrez in Bucuresti), se poate transmite prin fax, sau prin email ori prin posta?

Va multumesc.
Rationamentul dvs este conform noului cod. Nu este "posibil", ci acestea sunt noile dispozitii legale.

Va multumesc pentru raspunsul rapid.

Pana ieri stiam ca mai am de asteptat aproape 5 ani pana o sa fiu reabilitat, azi aflu ca mai am de asteptat doar vreun an si jumatate.
Am pierdut deja doua job-uri foarte bune din cauza cazierului.
Totusi, avand in vedere ca sentinta tribunalului a fost de 4 ani termen de incercare iar Art. 165 din C.P. mentioneaza "reabilitarea de drept", este nevoie de intocmirea acelui dosar cu documente specifice cererii de reabilitare judecatoreasca? Sau este suficienta inaintarea unei simple cereri de constatare a reabilitarii, fara alte documente?
Multumesc.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Buna ziua,

In Martie 2013 am fost condamnat definitiv prin neapelare la 2 ani de inchisoare cu suspendare cu termen de incercare 4 ani.
Initial credeam ca dupa 2+4=6 ani poate interveni reabilitarea insa dupa o documentare mai atenta am inteles ca dupa 4 ani (termenul de incercare) voi fi reabilitat.
Conform vechiului Cod Penal, la expirarea celor 4 ani ar trebui sa fac o cerere pentru reabilitare judecatoreasca, intrucat pedeapsa depasea limita de 1 an.
Insa conform noului Cod Penal, dupa cei 4 ani va interveni reabilitarea de drept intrucat limita superioara a pedepsei a devenit 2 ani.

Cred ca pana aici am inteles corect, dar am totusi o nelamurire...
Conform noului Cod Penal, la 3 ani de la ramanerea definitiva a sentintei pot solicita reabilitarea judecatoreasca.

Este posibil sa incerc aceasta metoda dupa 3 ani de la sentinta avand insa in vedere ca judecatorul a dat sentinta cu 4 ani termen de incercare?

Stiu ca o reabilitare judecatoreasca este un procedeu ceva mai dificil si birocratic decat reabiltarea de drept pentru care trebuie doar sa depun o cerere de constatare in cazul in care nu se sterge automat din cazier, dar daca pot "curata" cazierul cu un an mai devreme, merita deranjul.

Va rog sa imi spuneti daca am gresit in aprecieri sau interpretari, ori am inteles corect si pot depune cererea de reabilitare judecatoreasca in Martie 2016 beneficiind de prevederile noului Cod Penal?

Va multumesc.