Am o microintreprindere inactiva de anu buni.
Sediul societatii a ramas la vechea adresa, respectiv un apartament, care mi-a apartinut, dar pe care am vandut-o acum 8 ani.
Cu noile reglementari ale codului fiscal referitoare la taxele locale, ce se poate intampla cu impozitul pe apartamentul respectiv, daca se stie ca in orasul nostru impozitul pe cladiri va creste de 10 ori in cazul spatiilor folosite cu destinatie economica ?
Acum 2 saptamani am gasit masina lovita in parcare. Autorul a plecat fara sa lase nici un bilet. Am fost la Politie, am dat declaratie, a venit un politist la locul faptei si am primit dovada. Deoarece n-am avut CASCO, si nu exista faptas, eu trebuie sa suport cheltuielile de reparatie, care nu sunt mici, masina fiind lovita in spate cu forta marte, haionul , bara din spate au trebuit inlocuite. Politistul mi-a zis ca daca nu am martori, nu am sanse sa gasesc faptasul. Mentionez ca masina a stat in parcare de duminica noaptea pana miercuri, atunci am gasit-o lovita (perioada 12-15 octombrie). Am cules de pe jos bucati din semnalizarea dreapta a masinii si am descoperit cautand pe net ca este vorba de un Volswagen Passat model 1996-2000, de culoare alba. Apoi am descoperit ca exista si o camera de supraveghere in apropiere, pe traseul unde trebuia sa se deplaseze faptasul dupa parasirea locului accidentului. L-am sunat pe politist, iar el s-a plans ca n-are cum sa verifice inregistrarile pe 3 zile de la camerele de luat vederi. Am fost si la Politia rutiera unde se pastreaza inregistrarile, acolo mi-au zis ca eu nu pot sa cer sa fie verificate aceste inregistrari, doar un politist anchetator poate sa le ceara, si oricum ele se suprascriu dupa 7-10 zile. Am fost si la Primaria Oradea, deoarece eu stiam ca aceste camere sunt in proprietatea orasului, acolo am primit un raspuns ca acele inregistrari sunt pastrate obligatoriu 30 de zile. Intrebarea mea ar fi, exista vreo lege in acest sens, adica exista obligativitatea pastrarii acestor inregistrari 30 de zile ? Pot eu sa cer consultarea acestor inregistrari ? Sau as putea cere sa mi se dea posibilitatea sa le vizionez chiar eu, daca politia nu are timp de asa ceva ?