avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate enash81

Activitate enash81

Multumesc pentru primul raspuns, dar, o astfel de declaratie notariala se poate da fara o dezbatere a mosteniiri acestui vehicul in prealabil? Adica la momentul asta soacra mea este buna doar de plata impozitelor si taxelor pentru ca autoritatile (Fisc, politie ) discuta doar cu proprietarul< se poate face acest tip de declaratie din postura de platitor de taxe?
Buna ziua, ma confrunt cu o situatie careia nu-i pot da de cap!
Socrul meu a detinut un autoturism pe care l-a vandut in urma cu 36 de ani, pe baza unui act de mana intre el si cumparator (hartie existenta, in stare degradata dar lizibila). In toata aceasta perioada pentru autoturismul respectiv au fost platite toate taxele de fostii proprietari, adica de socrii mei, pentru ca pur si simplu nu au facut nimic. In urma cu vreo 5 ani socrii mei au divortat, in urma partajului soacra mea s-a ales si cu jumatate din masina existenta, mai exact cu plata taxelor pentru ea- lucru pe care ea l-a facut. In urma cu 2 ani socrul a decedat, lasand in urma si bineinteles printre alte nereguli si taxele neplatite pentru acel autoturism. In urma cautarilor prin documente s-a descoperit doar acel act de vanzare-cumparare de mana, nu s-a descoperit cartea tehnica a respectivului autoturism. In desele drumuri intre Finante si Politie au aparut diverse propuneri si posibilitati dar nici una nu s-a concretizat, ajungandu-se ca soacra mea sa plateasca si partea din taxe pt auto a socrului decedat (in urma unei propuneri binevoitoare a celor de la fisc cu promisiunea ca asa se va rezolva). La acest moment se platesc taxe pt un vehicul inexistent (din informatiile noastre autoturismul a fost dezmembrat la mai putin de un an dupa cumparare de noul proprietar) de catre un proprietar decedat si nu am gasit nici o posibilitate de radiera a acestuia, in conditiile in care nici nu a fost inmatriculat cu numere de inmatriculare de tip nou, deci nu ar putea circula pe drumurile publice. Are cineva o idee cum se poate scapa de un astfel de vehicul? Va multumesc!
Buna ziua, ma confrunt cu o situatie careia nu-i pot da de cap!
Socrul meu a detinut un autoturism pe care l-a vandut in urma cu 36 de ani, pe baza unui act de mana intre el si cumparator (hartie existenta, in stare degradata dar lizibila). In toata aceasta perioada pentru autoturismul respectiv au fost platite toate taxele de fostii proprietari, adica de socrii mei, pentru ca pur si simplu nu au facut nimic. In urma cu vreo 5 ani socrii mei au divortat, in urma partajului soacra mea s-a ales si cu jumatate din masina existenta, mai exact cu plata taxelor pentru ea- lucru pe care ea l-a facut. In urma cu 2 ani socrul a decedat, lasand in urma si bineinteles printre alte nereguli si taxele neplatite pentru acel autoturism. In urma cautarilor prin documente s-a descoperit doar acel act de vanzare-cumparare de mana, nu s-a descoperit cartea tehnica a respectivului autoturism. In desele drumuri intre Finante si Politie au aparut diverse propuneri si posibilitati dar nici una nu s-a concretizat, ajungandu-se ca soacra mea sa plateasca si partea din taxe pt auto a socrului decedat (in urma unei propuneri binevoitoare a celor de la fisc cu promisiunea ca asa se va rezolva). La acest moment se platesc taxe pt un vehicul inexistent (din informatiile noastre autoturismul a fost dezmembrat la mai putin de un an dupa cumparare de noul proprietar) de catre un proprietar decedat si nu am gasit nici o posibilitate de radiera a acestuia, in conditiile in care nici nu a fost inmatriculat cu numere de inmatriculare de tip nou, deci nu ar putea circula pe drumurile publice. Are cineva o idee cum se poate scapa de un astfel de vehicul? Va multumesc!
Conform Art. 13-1. - din LEGEA MAI SUS MENȚIONATA
(1) Pentru cladirile sau unitatile de cladire care se vand sau se inchiriaza, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias, dupa caz, anterior perfectarii contractului, o copie de pe certificat, astfel incat acesta sa ia cunostinta despre performanta energetica a cladirii/unitatii de cladire pe care urmeaza sa o cumpere/inchirieze, dupa caz
(2) La incheierea contractului de vanzare-cumparare, proprietarul are obligatia de a transmite certificatul, in original, noului proprietar
(3) La data inregistrarii contractului de vanzare-cumparare, respectiv de inchiriere, proprietarul are obligatia de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificat, iar originalul va ramane in posesia proprietarului
(4) Contractele de vanzare-cumparare incheiate fara respectarea prevederilor alin. (1) sunt supuse nulitatii relative, potrivit prevederilor Codului civil.

În aceste condiții, în cazul unui contract de închiriere încheiat înainte de intrarea în vigoare a Legii, care se prelungește printr-un act adițional la acest moment este obligatoriu acest certificat?
Din punctul meu de vedere, total neavizat juridic dealtfel:
- certificatul trebuie pus la dispozitie inainte de încheierea contractului, pentru ca eventualul chirias să cunoască performanțele energetice ale clădirii; prin urmare, dacă se dorește prelungirea unui contract existent, chiriașul cunoaște deja aceste performanțe și nu mai are nevoie de acel certificat;
- în lege se specifică nulitatea doar pentru contractele de vânzare-cumpărare, prin urmare contractele de închiriere sau acte adiționale la acestea nu fac obiecul acestei @nulități relative@ și pot fi încheiate fiind perfect legale și fără aceste certificate energetice