avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Activitate miha_ela_u

Activitate miha_ela_u

Va multumesc pt raspuns!
Buna ziua. Cei de la firma la care lucrez nu mi-au dat prima pentru sarbatori deoarece eram in CM la data specificata de ei. In scrisoarea prin care ne anuntau despre prima scrie asa: "...se acorda pentru toti angajatii activi contractual la data de 30.11.2014...", iar eu am intrat in CM pt boala obisnuita din data de 28.11.2014. De la persona mi-au spus ca nu mi s-a dat prima pt ca eram de mai mult timp in CM (adica cu 3 zile inainte de data specificata de ei...). Intrebarea mea este: cat timp sunt in CM nu mai sunt angajat activ contractual? Va multumesc!
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
In c.i.m este specificat timpul de lucru de 8 ore pe zi.

Este o alta baza legala cu care sa imi sustin afirmatia ca nu am voie sa lucrez ore suplimentare, sau doar c.i.m ?

Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca are angajatorul dreptul sa ma oblige, prin programarea de lucru, sa lucrez 11 ore in loc de 8 cat e pe contract, desi am facut instiintarea scrisa si am alaturat adeverinta medicala care atesta faptul ca sunt gravida? Mentionez ca inca nu mi s-a eliberat Raportul de evaluare a riscurilor de catre medicul de medicina muncii (este o saptamana de cand am dus instiintarea).
Va multumesc!