In August 1999 am cumparat ( mama in numele meu ) o suprafata de 20mp din gradina vanzatorului pentru construirea unui garaj.
Pentru aceasta suprafata s-au facut acte notariale si inregistrarile de rigoare.
Intre garajul vechi ( existent deja ) si cel nou exista o diferenta de 1 m in lungime ( vezi pozele atasate ) care in momentul inceperii constructiei sa agreat cu proprietarul achizitia suprafetei respective (3.45mp) si achitarea unei sume de 2000000ROL ( lei vechi). Din pacate nu e facuta nici o chitanta de mana, la toata discutia fiind de fata vanzatorul, mama si o vecina a mamei care a decedat; insa exista notata suma si ce reprezinta in caietul unde tinea mama heltuielile cu achizitia respectiva.
Tot in acea intelegere sa hotarat ca impozitul aferent suprafetei respective sa il achitam anual proprietarului, ceea ce sa facut pentru o buna perioada de timp.
De aproximativ 7-8 ani proprietarul a decedat, si acea cota parte din impozit nu sa mai achitat ( se achita retroactiv - daca reusesc sa discut cu sotia vanzatorului sau familia acestuia ) .
Actualmente se doreste vanzarea garajului, lucru care presupune si perfectarea actelor pentru acei 3.4mp care s-au achitat la vremea respectiva,
Fiul vanzatorului nu vrea ( sau nu isi mai aduce aminte de toata discutia de la acea vreme ), astfel ca doresc sa stiu, daca nu gasesc intelegere la sotia vanzatorului ( prin recunoasterea celor intamplate sau prin stabilirea unui pret actualizat pentru surafata respectiva ) ce alte modalitati legale exista .
Daca nu am explicat corect spuneti-mi si voi reveni cu detalii.
Stima,
Catalin
Poze:
[ link extern ]
[ link extern ]