avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte vanzare cumparare notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte vanzare cumparare notar

doresc sa achizitionez o casa si as dori sa stiu pasii care trebuiesc urmati la notar.in calitate de cumparator ce acte imi trebuiesc?cand platesc pentru casa?cat dureaza actele?multumesc!
Cel mai recent răspuns: eliźtabet , utilizator 10:59, 18 Septembrie 2018
In calitate de cumpărător aveti nevoie de act de identitate si bani. Vânzătorul este cel care trebuie sa procure actele necesare vânzării. Plata o faceti in functie cum v-ati înțeles, iar actele nu ar trebui sa dureze daca vânzătorul are toate actele in regula. Puneți întrebări pentru a fi pe deplin lămurit la notariatul unde veti încheia actele.
cand se depun actele trebuie facuta si plata achizitionarii?
De curand am vandut un imobil si acum caut sa cumpar un altul.
Procedura de vanzare-cumparare la mine a durat 1 saptamana - adica depuse actele Luni/Marti si semnat contractul Vanzare-cumparare Joi .
Ca si cumparator nu aveti nevoie decat de banii necesari achizitiei si buletinul personal.
E de datoria notarului sa verifice actele si e datoria vanzatorului sa ofere toate actele care le poseda asupra bunului.

In caz ca se vrea sa se achite un avans si sa se faca un precontract la inceput - cand se depun actele ( Luni/Marti in exemlul de mai sus ) - banii de avans si taxa notariala - eu unul la cumparare nu voi face precontract deoarece in 1 saptamana vreau sa achit si sa termin.

Sper ca am explicat destul de clar.
si eu vreau sa scap repede.sa inteleg ca daca luni se depun actele ,joi se semneaza actele si atunci platesc pt casa si taxele notariale?
Da, daca nu sunt probleme care sa lungeasca verificarea actelor, etc etc.

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Antecontractul valentina22 valentina22 dupa noul C Civ ce valoare legala mai are antecontractul in fata notarului si ce acte sunt necesare? (vezi toată discuția)
Urgent!! - cumparare imobil cu procura dana 50 dana 50 Buna ziua as avea si eu nevoie de niste informatii,problema mea este urmatoare:-doresc sa cumpar o casa intr-un sat(la tara) eu momentan nu ma aflu in Romania ... (vezi toată discuția)