avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte vanzare cumparare notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte vanzare cumparare notar

doresc sa achizitionez o casa si as dori sa stiu pasii care trebuiesc urmati la notar.in calitate de cumparator ce acte imi trebuiesc?cand platesc pentru casa?cat dureaza actele?multumesc!
Cel mai recent răspuns: eliźtabet , utilizator 10:59, 18 Septembrie 2018
Vânzătorul trebuie sa aducă actele de proprietate, certificatul fiscal pe imobil, actele de identitate, certificat de performanța energetică, daca este apartament si Asociație de proprietari constituita si adeverinta de la asociația de proprietari , notarul scoate extras de carte funciară. Daca prețul se da prin transfer bancar trebuie sa puteti la dispoziție si numerele de conturi bancare. Daca vânzătorul este căsătorit si certificatul d căsătorie.
Pt cumpărător cartea de identitate si daca este căsătorit si certificatul de căsătorie.
Extrasul de carte funciară iese in 3 zile iar certificatul fiscal este valabil de la ale lunii pana la 30/31 ale lunii.
Notarul verifica actele de proprietate , regimul matrimonial al vânzătorilor/cumpărătorilor daca este cazul, redactează actul, il autentifica după semnarea acestuia de catre părți si se ocupa de intabularea dreptului de proprietate. El percepe un onorariu, taxa de intabulare care este o taxa care se virează la ANCPI , aceste doua cheltuieli prilejuite de act cad in sarcina cumpărătorului. De asemenea notarul încasează si impozitul datorat de vânzător. Aceste taxe se percep la semnare.
Am cumparat o casa .cont de vanzare cumparare a durat 1 h si fata nici o copie mi sa oprit contractul pt .2 sapt la acelasi notar unde sa facut tranzactia .poate exista riscul de modificare a contr.? Mentionez ca notarul era cunostinta vanzatorului .am o suspiciune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Antecontractul valentina22 valentina22 dupa noul C Civ ce valoare legala mai are antecontractul in fata notarului si ce acte sunt necesare? (vezi toată discuția)
Urgent!! - cumparare imobil cu procura dana 50 dana 50 Buna ziua as avea si eu nevoie de niste informatii,problema mea este urmatoare:-doresc sa cumpar o casa intr-un sat(la tara) eu momentan nu ma aflu in Romania ... (vezi toată discuția)