avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate dalikan

Activitate dalikan

Buna ziua. In urma unui scandal survenit intre doi fosti prieteni, unul dintre cei doi participanti la "bataie" i-a facut plagere celuilalt si a obtinut un certificat medico-legat de 60 zile ingrijiri medicale. Instanta a apreciat ca unul dintre ei este vinovat si la condamnat la 2 ani cu suspendare si 4ani(termen de incercare) + daune morale,ramanand definitiv in septembrie 2013. In prezent cei doi s-au impacat inculpatul platindu-i partii vatamate totate cheltuielile, daunele dispuse de instanta si cheltuielile de judecata. Vreau sa stiu daca inculpatul ar formula o contestatie in anulare sau orice altfel de cerere in anulare, iar partea vatamata vine si declara ca nu se mai constituie parte in proces si nu mai are nici o pretentie, i se poate anula condamnarea de 2ani cu suspendare??? Adica poate beneficia de legea din noul cod penal referitoare la impacarea partilor si inlaturarea raspunderii penale??? Va multumesc!!
Răspuns la discuția Contopirea pedepselor
ok. va multumesc foarte mult pentru sfaturi. sper sa se mentina liberarea conditionata si sa nu fie nevoit sa faca din 2 ani, 2ani zi la zi. si-a facut fractia de 1/3 si 5luni in plus... adica in mod normal mandatul asta de 8luni este executat in termen, dar legea romaneasca este.......... dupa ce voi termina si se va pronunta instanta va voi scrie ce decizie au luat "magistratii" !!
da... se va face contopirea pe vechiul cod. va ramane un rest de pedeapsa de 3luni daca ramane la mandatul de 2 ani. dar am mai cerut parerea si altior avocati si mi-au spus ca exista posibilitatea sa nu mai fie nevoie sa se emita un alt mandat. si am primit ca model urmaroarea speta pe care o sa o atasez aici.
[ link extern ]
Va multumesc foarte mult pentru ajutor! M-au inebunit avocatii nici unul nu imi spune ca celalalt. Fiecare are o parere diferita. astazi am ales un avocat sa depuna cererea de contopire sa nu mai stau pe loc. am strans aproape toate documentele adica toate hotararile mentiunile si mandatele legalizate. Daca ma puteti sfatui in continuare ce trebuie sa mai fac si ce trebuie sa cer in instanta pentru a-mi mentine liberarea conditionata dupa contopire. in cazul in care sa presupunem ca nu imi mentine liberarea conditionata, cat o sa mai fie nevoit sa stea incarcerat? o sa ramana la 2ani (asta in cazul in care nu ii mai aplica un spor) din care a executat 1an si 9luni zi la zi. Nu este in romania, dar banuiesc ca nu il da in urmarire internationala ptr 8 luni(condamnare la legea circulatiei)???!!!
foarte tare acest site!!!! nimeni nu spune nimic! Lucrati cu profesionisti????? :)))) Va multumesc pentru sfaturi mi-au fost de mare folos. !!!!!
nu mai poate nimeni sa imi dea vreun sfat in aceasta problema???? Va multumesc!
am consultat 4 avocati. 2 mi.au spus ca dupa contopire faptele fiind concurente nu trebuie sa mai fie incarcerat si 2 mi-au spus ca dupa contopire trebuie sa se prezinte sa fie incarcerat si eliberat din nou conditionat. eu am gasit un caz asemanator si o sa las linkul pentru a ma sfatui in continuare si va multumesc foarte mult!

[ link extern ]
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema foarte urgenta. Am o cunostinta care a fost condamnata in anul 2012 luna mai la 6luni cu suspendare pentru vatamare corporala din culpa(eveniment auto). In luna octombrie a fost arestat pentru legea 143/2000(trafic de droguri de risc), ramanand definitiv in noiembrie 2013 si primind o pedeapsa de 2 ani inchisoare plus 6luni(suspendarea din urma), in total 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare. In luna februarie la intrarea in vigoare noului cod penal in urma contestatiei facute i-au fost anulate cele 6luni(suspendarea adaugata mandatului de 2 ani) din motiv ca fapta este dezincriminata, ramanand pe 16 aprilie 2014 la mandatul de 2ani. Acesta a executat in total din mandatul de 2 ani, 1an si 9 luni zi la zi, din 17oct 2012 pana in 16iulie 2014 cand a fost eliberat conditionat. In anul 2010 i s-a intocmit un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. acest dosar a fost trimis in judecata in ianuarie 2014 si a fost condamnat la 8 luni inchisoare cu executare, ramas definitiv in octombrie 2014 in urma respingerii apelului. In acest moment i s-a emis un nou mandat de executare. Inrebarea mea este: Daca aceasta condamnare care a primit-o in luna oct 2014 este concurenta cu condamnarea de 2 ani din care a ispasit 1an si 9luni, in urma descontopirii si contopirii pedepselor se poate anula mandatul de executare? adica in urma contopirii este nevoit sa vina acasa si sa mai execute ceva? mai este nevoie sa fie incarcerat, sau 1an si 9luni care la executat absoarbe si cele 8 luni concurente si anuleaza mandatul de arestare ?????? Mentionez ca persoana nu este in tara momentan urmand ca eu sa ma ocup de contopire. Va multumesc!