avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vatamarea corporala grava - contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vatamarea corporala grava - contestatie in anulare

Buna ziua. In urma unui scandal survenit intre doi fosti prieteni, unul dintre cei doi participanti la "bataie" i-a facut plagere celuilalt si a obtinut un certificat medico-legat de 60 zile ingrijiri medicale. Instanta a apreciat ca unul dintre ei este vinovat si la condamnat la 2 ani cu suspendare si 4ani(termen de incercare) + daune morale,ramanand definitiv in septembrie 2013. In prezent cei doi s-au impacat inculpatul platindu-i partii vatamate totate cheltuielile, daunele dispuse de instanta si cheltuielile de judecata. Vreau sa stiu daca inculpatul ar formula o contestatie in anulare sau orice altfel de cerere in anulare, iar partea vatamata vine si declara ca nu se mai constituie parte in proces si nu mai are nici o pretentie, i se poate anula condamnarea de 2ani cu suspendare??? Adica poate beneficia de legea din noul cod penal referitoare la impacarea partilor si inlaturarea raspunderii penale??? Va multumesc!!
Impacarea partilor opereaza pina la raminerea definitiva a hotararei instantei. Acum nu se mai poate face nimic, din pacatem
Daca a avut fix 60 de zile de ingrijiri medicale pe C.p. din 1969, fapta era incadrata la vatamare corporala si se puteau impaca, daca ar fi avut mai mult de 60 de zile ar fi fost vorba de vatamare corporala grava si nu aveau posibilitatea sa se impace.
Din punctul meu de vedere, nu se mai poate face nimic acum daca hotararea este definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava cu pierderea unui organ. nija_val nija_val o persoana mi-a dat cu piciorul in testicule intentionat fara motiv si am avut nevoie de operatie,iar unul din testicule a trebuit sa mi-l extirpeze din cauza ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ioanahiciu ioanahiciu Buna seara! Speta este urmatoarea: eu circulam cu auto pe banda mea de mers iar din fata un alt autovehicul vireaza la stanga in fata mea la circa 5 m ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului auto marina boruz marina boruz am un prieten care a avut un accident cu victima.a avut 0,25 alcool in aerul expirat si i au retinut permisul pe loc.victima a obtinut 80 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)