avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anularea permisului auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anularea permisului auto

am un prieten care a avut un accident cu victima.a avut 0,25 alcool in aerul expirat si i au retinut permisul pe loc.victima a obtinut 80 zile de ingrijiri medicale deoarece a avut o fisura la bazin.ce se va intampla cu prietenul meu?i se va anula permisul.?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:53, 23 Septembrie 2010
Permisul se suspenda in vederea anularii.
In functie de probele administrate,instanta va dispune condamnarea lui,fiind vorba de peste 60 de zile de ingrijiri medicale,impacarea partilor nu poate ca sa inlature raspunderea penala.
Probabil ca se va pronunta o sentinta de condamnare cu suspendarea executarii,conform art.81 c.pen.
In masura dovedirii lor de catre partea vatamata,daca va cere,conducatorul auto,va fi obligat la plata unor despagubiri civile si daune morale
La un an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare conducatorul auto are dreptul sa formuleze cerere pentru un examinare in vederea obtinerii unui nou permis de conducere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recoltare probe biologice andreasfloroae andreasfloroae am fost oprit in parcare de politie , am refuzat sa suflu in etilotest, am refuzat proba de sange, si nu am predat nici un act pot sa aflu si eu ce ... (vezi toată discuția)
Urmarile unui accident sub influenta alcoolului soldat cu victima laurentiu832004 laurentiu832004 Buna ziua, am apelat la dumneavoastra pentru a ma indruma ce e de facut in situatia in care am sa o explic mai jos si ce urmari va avea asupra mea:in urma cu ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)