am un prieten care a avut un accident cu victima.a avut 0,25 alcool in aerul expirat si i au retinut permisul pe loc.victima a obtinut 80 zile de ingrijiri medicale deoarece a avut o fisura la bazin.ce se va intampla cu prietenul meu?i se va anula permisul.?
Permisul se suspenda in vederea anularii.
In functie de probele administrate,instanta va dispune condamnarea lui,fiind vorba de peste 60 de zile de ingrijiri medicale,impacarea partilor nu poate ca sa inlature raspunderea penala.
Probabil ca se va pronunta o sentinta de condamnare cu suspendarea executarii,conform art.81 c.pen.
In masura dovedirii lor de catre partea vatamata,daca va cere,conducatorul auto,va fi obligat la plata unor despagubiri civile si daune morale
La un an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare conducatorul auto are dreptul sa formuleze cerere pentru un examinare in vederea obtinerii unui nou permis de conducere
Alcool la volan
darac
am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)