am fost oprit in parcare de politie , am refuzat sa suflu in etilotest, am refuzat proba de sange, si nu am predat nici un act
pot sa aflu si eu ce risc??
va multumesc
Art. 87 din OUG 195/2002
.........
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
In cazul in care vi s-a intocmit dosar penal sunteti pasibil de pedeapsa. Avand in vedere ca nu aveti antecedente penale veti primi o pedeapsa cu suspendare.
Refuzul recoltarii probelor biolgice este sanctionabil cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani,in baza textului invocat (art.87 din OUG nr.195/2002).
In situatia in care veti fi condamnat,probabil cu suspendare,conf.art.81 c.pen,vi se va anula permisul de conducere.
Dupa ramanerea definitiva a sentintei de condamnare,in termen de 1 ani puteti sa formulati cerere pentru inscrierea la examen ,in vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Baut la volan
layzee_7
Buna seara!
Astazi, socrul meu, a fost prins la volan cu o alcolemie de 0.41 in aerul expirat. A refuzat sa semneze procesul verbal si a refuzat sa mearga ... (vezi toată discuția)