avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala grava cu pierderea unui organ.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala grava cu pierderea unui organ.

o persoana mi-a dat cu piciorul in testicule intentionat fara motiv si am avut nevoie de operatie,iar unul din testicule a trebuit sa mi-l extirpeze din cauza loviturii.deci este vorba de un organ scos.acest individ a mai avut antecedente penale,eu am martori care au vazut fapta si vreau sa stiu daca acest individ va face puscarie si imi va plati si daune morale.eu am specificat in plangere daune morale de 100.000ron si solicitarea sechestrului pe mobile si imobile. si mai vreau sa stiu daca mai are vreo importanta zilele medicolegale care sunt in nr de 25zile ceea ce este foarte putin si la ce art intru exact. va rog ajutatima va multumesc
Cel mai recent răspuns: SmurfMegaDad , utilizator 16:06, 7 Decembrie 2017
ceeace spuneti dvs. este foarte grav.Recomand sa apelati la un avocat specializat pe dreptul penal.Insa, trebuie sa stiti ca daunele morale nu pot fi cuantificate (masurate, evaluate) iar cele materiale se vor proba cu orice mijloace gen chitanta de la medic, bonuri, pe scurt tot ce puteti proba.

Ce trebuie sa stiti ca daca autorul nu are nici un fel de bun sau lichiditati, nu poate sau nu vrea sa va despagubeasca atunci nu aveti ce face decat sa il bagati la puscarie.

Fara sa va dezcurajez va dau un caz similar de la Timisoara unde o femeie in varsta a pierdut un ochi si a ramas cu diverse cicatrici pe fata (dezfigurata) si instanta a decis despagubiri totate in cuantum de 5000 ron !!!!

Exista vreo explicatie referitor la numarul redus de ingrijiri medicale?
Fapta se incadreaza la vatamare corporala grava- art. 182 Cod penal. , intrucat este vorba depsre pierderea unui organ, chiar daca nu aveti peste 60 de zile ingrijiri medicale.
Cazul cel mai convenabil pt dvs. ar fi sa primiti o despagubire suficient de mare incat sa va multumeasca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
pop sorin, utilizator
Gravitatea vatamarii corporale, pe care ati suferit-o, va fi apreciata de medicul legist, in baza consemnarilor medicului chirurg de specialitate care v-a operat si a extirpat organul respectiv. In baza certificatului medico-legal respectiv, puteti sa actionati in judecata pe agresorul respectiv si numai instanta va fi cea care apreciaza si incadreaza fapta si pronunta hotararea prin care se pedepseste cel vinovat. Dvs va puteti constitui parte civila in acest proces penal, dar tot instanta va aprecia cuantumul daunelor morale ce vi se cuvin, in urma nefericitei intamplari.
eu cred ca el a intervenit sa ma scoata din spital deoarece la numai 2 zile de la operatie am fost externat fara niciun tratament dat la domiciliu.am fost la buc unde un dr mia dat tratamentul necesar.cam asta cred ca a fost cauza pt nr redus de zile.dar mai este nevoie sa solicit contraexpertiza medico-legala la mina minovici;eu am solicitat in plangere acest lucru

Alte discuții în legătură

Fata lovita pe trecerea de pietoni LAURENTZYU LAURENTZYU persoana despre care postez este viitoarea mea sotie. totul s-a intamplat luni dimineata. era pe trecerea de pietoni. masina de pe prima banda a oprit, insa ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident rutier Allexandru Allexandru am fost victima unui accident rutier,inculpatul avea o alcoolemie de 1,50 in sange,am fost despagubit de firma de asigurari unde avea el RCA si acum el vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa alma_almara alma_almara am avut un accident (o tamponare) in 16 februarie. am fost vinovati. in acel moment nu s-a constatat existenta unor vatamari corporale. dupa o luna jumate ... (vezi toată discuția)