avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala grava cu pierderea unui organ.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala grava cu pierderea unui organ.

o persoana mi-a dat cu piciorul in testicule intentionat fara motiv si am avut nevoie de operatie,iar unul din testicule a trebuit sa mi-l extirpeze din cauza loviturii.deci este vorba de un organ scos.acest individ a mai avut antecedente penale,eu am martori care au vazut fapta si vreau sa stiu daca acest individ va face puscarie si imi va plati si daune morale.eu am specificat in plangere daune morale de 100.000ron si solicitarea sechestrului pe mobile si imobile. si mai vreau sa stiu daca mai are vreo importanta zilele medicolegale care sunt in nr de 25zile ceea ce este foarte putin si la ce art intru exact. va rog ajutatima va multumesc
Cel mai recent răspuns: SmurfMegaDad , utilizator 16:06, 7 Decembrie 2017
Fapta descrisa de d-voastra mai sus, constituie infractiunea de vatamare corporala grava, fapta prevazuta si pedepsita de art.182 C.pen.. Chiar daca s-a considerat ca au fost necesare doar 25 de zile de ingrijiri medicale de catre medicul legist, fapta intruneste elementele constitutive ale infractiunii prevazute la alin.(2) ale art.182 C.pen., situatie care prevede si limite de pedeapsa mai mari (de la 2 la 10 ani).
D-voastra ne intrebati daca veti putea fi despagubit si daca invinuitul/inculpatul va face sigur puscarie. Daca parchetul va aduce probele necesare sa-i dovedeasca vinovatia dincolo de orice dubiu, inculpatul va fi condamnat la o pedeapsa fie cu executare, fie cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fie cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei. Desigur faptul ca inculpatul e recidivist va fi luat in considerare la individualizarea pedepsei. D-voastra aveti calitatea de parte vatamata in proces si va puteti constitui parte civila pana in momentul citirii actului de acuzare de catre instanta. De-asemenea in situatia in care va fi gasit vinovat, si d-voastra ati ales sa va constituiti parte civila, instanta se va pronunta asupra despagubirilor solicitate de d-voastra in raport de prejudiciul moral si material suferit. Degeaba va preocupati d-voastra acum daca invinuitul/inculpatul are proprietati inspre care sa va indreptati. Nimeni de aici nu va poate spune daca persoana care v-a agresat va fi gasit vinovat, daca va fi condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea cu executare sau daca veti fi despagubit pentru suferintele la care ati fost supus. Cel mai bun sfat pe care il am pentru d-voastra e sa incercati sa angajati un avocat specializat pe asemenea cauze (daune materiale-morale) si sa se ocupe acesta de problemele de care va veti lovi si pe care nu veti avea experienta sa le rezolvati singur.
Atentie! In situatia in care organele de cercetare penala au incadrat corect fapta (vatamare corporala grava -art.182 alin.(2) C.pen.- si nu vatamare corporala -art.181 C.pen.-), nu are niciun rost sa mai asteptati sa fiti cautat de catre invinuit/inculpat, deoarece la infractiunea de vatamare corporala grava nu este prevazuta ca o cauza care inlatura caracterul penal al faptei retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor, asa cum se intampla la vatamarea corporala simpla. Cu alte cuvinte, dupa ce organele abilitate au fost sesizate, din oficiu sau prin plangere, nu mai este loc de intoarcere, politia si parchetul sunt obligate sa cerceteze fapta si sa urmareasca penal persoanele vinovate chiar daca intre timp partea vatamata si invinuitul/inculpatul hotarasc ca ar dori sa se impace. Asadar singura varianta prin care veti fi despagubit este sa se pronunte in acest sens instanta investita cu judecarea cauzei. Doar in situatia in care i se retine in seama vatamarea corporala in forma simpla, va puteti impaca si sa primiti despagubiri sub forma unei tranzactii, avand ca obiect o actiune penala privata. De fapt acest aspect am vrut sa vi-l invederez prin interventia mea. Puteti sa reveniti si sa ne specificati pentru care dintre infractiuni a inceput urmarirea penala.
Succes!
acest topic este activ?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fata lovita pe trecerea de pietoni LAURENTZYU LAURENTZYU persoana despre care postez este viitoarea mea sotie. totul s-a intamplat luni dimineata. era pe trecerea de pietoni. masina de pe prima banda a oprit, insa ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident rutier Allexandru Allexandru am fost victima unui accident rutier,inculpatul avea o alcoolemie de 1,50 in sange,am fost despagubit de firma de asigurari unde avea el RCA si acum el vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa alma_almara alma_almara am avut un accident (o tamponare) in 16 februarie. am fost vinovati. in acel moment nu s-a constatat existenta unor vatamari corporale. dupa o luna jumate ... (vezi toată discuția)