Buna ziua.Am o problema pe care doresc sa o detaliez pe scurt:
In anul 2007 am girat pentru cineva cu o proprietate(imobil) pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca la Unicredit,Eu fiind doar garant cu cladirea,Creditul si banii au fost luati de persoana respectiva.Recent am dorit sa schimb garantia imobiliara cu alta proprietate,banca a fost de acord,ulterior am efectuat demersurile de evaluare,risc pt noua proprietate,etc .Banca a acceptat noua ipoteca si a solicitat un acord din partea titularului de credit ca este de acord cu schimbarea ipotecii,dar imprumutatul/titularul creditului nu este de acord cu schimbarea ipotecii(nu suntem rude si nici nu are legatura cu proprietatea cu care am girat).Ce pot face in aceasta situatie sa pot schimba ipoteca daca imprumutatul nu semneaza sub nici o forma...? Banca mi a spus ca nu poae face nimic fara acordul titularului..Presupun ca trebuie sa existe vreun demers pt a putea schimba ipoteca fara acordul titularului.Chiar daca este vorba sa deschid proces catre banca sau impruutant,etc... multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua!
Am fost executata silit pentru un LEASING pe o firma la care eram asociat si FIDEJUSOR cu persoanea mea fizica,Acum sunt executat silit si vroiam sa stiu daca inafara de conturile personale deschise la banci pe care au aparut popriri,se indreapta si catre bunuri? Deasemenea daca detin alta firma si sunt asociat unic pot avea probleme sa preia firma noua?