avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate ciumagcatalin

Activitate ciumagcatalin

Multumesc!
Este vorba de a 2-a , respectiv reconvocarea. Ca sa reformulez, "majoritatea" se calculeaza din ce cand se voteaza un punct de pe ordnea de zi? Ca exemplu, au semnat prezenta 300 de membrii, iar spre final au ramas 150 si s-au trecut deciziile cu 92 membrii. Este legal sa nu te raportezi ca majoritate la cei 300 de au semnat prezenta?
Salut,

Recent am avut o adunare generala a asociatiei de propietari la care tabelul de prezenta initial (cand a inceput AGA) avea unceva la 300 voturi. Spre sfarsitul adunarii numarul de oameni prezenti a scazut intrucat deja trecusera 2 ore. Presedintele a insistat sa trecem elementele de pe ordinea de zi numarand voturile de DA/NU/ABTINERI ca sa reprezinte o noua "prezenta" la diferite moment de timp. Este legal acest lucru? Eu stiu ca deciziile din AGA se aproba cu 50%+1 din numarul de membrii prezenti, iar legal acest lucru e dat de tabelu de prezenta semnat.
Ma intereseaza pentru ca spre sfarsit s-au luat o serie de decizii cu pana in 100 de voturi pentru, din totatul prezentei initiale.

Catalin
Multumesc! Conflictul de interese poate fi invocat de catre organele de control ale statului sau doar de firmele implicate? Si ce ar presupune in relatia cu statul daca ma puteti ajuta sau indruma unde sa citesc.
Buna ziua,

Lucrez la o firma de IT unde pe langa contractul de munca cu titlul de Manager Proiect Informatic detin si functia de administrator (fara parti din companie).
As dori sa inchid contractul de munca si sa devin SRL, urmand ca pentru aceasta activitate de Programator sa am un contract de prestari servicii. Totusi ar fi necesar sa imi pastrez functia de administrator pentru a putea conduce activitatea administrativa. Exista un risc de a fi reincadrat ca si angajat ulterior? Firma are asociat unic o companie din strainatate.

Multumesc,
Catalin Ciumag
Răspuns la discuția Contestatie la excutare silita
Multumesc pentru raspuns. Am sa ma adresez unui specialist.
Buna ziua,

Am si eu problema cu Administratia Finantelor Publice din Dolj, care m-a executat si mi-a pus o poprire la firma la care lucrez pentru un PFA care l-am avut inregistrat in Dolj.
Eu am avut domiciliul in Rm. Valcea si prin urmare am platit taxele de CAS, Impozit, Pensie , in Valcea.
Acum, dupa 4 ani, am primit executare ca nu am facut plata la Dolj. Eu am chitanta platii si confimarea de la ANAF/CAS Valcea, insa cei de la Dolj (ANAF) nu pot sa imi explice in ce baza au facut executarea.

M-ar ajuta un sfat despre cum sa procedez, daca pot eu personal sa depun o contestatie (preferabil prin posta) sau trebuie sa ma adresez direct unui avocat.

Multumesc,
Catalin Ciumag