avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract prestarii servicii si administrator la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract prestarii servicii si administrator la aceeasi firma

Buna ziua,

Lucrez la o firma de IT unde pe langa contractul de munca cu titlul de Manager Proiect Informatic detin si functia de administrator (fara parti din companie).
As dori sa inchid contractul de munca si sa devin SRL, urmand ca pentru aceasta activitate de Programator sa am un contract de prestari servicii. Totusi ar fi necesar sa imi pastrez functia de administrator pentru a putea conduce activitatea administrativa. Exista un risc de a fi reincadrat ca si angajat ulterior? Firma are asociat unic o companie din strainatate.

Multumesc,
Catalin Ciumag
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
ciumagcatalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 6 Noiembrie 2023
Nu exista acel risc ..incetati c.i.m. si apoi incheiati contractul de prestari servicii ..insa va puteti lovi de conflict de interese .
Multumesc! Conflictul de interese poate fi invocat de catre organele de control ale statului sau doar de firmele implicate? Si ce ar presupune in relatia cu statul daca ma puteti ajuta sau indruma unde sa citesc.
Ambele pot invoca conflictul de interese ... puteti sa va documentati aici (nu stiu cat de actualizate sunt textele de lege)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat JENIFER JENIFER As vrea sa stiu daca e voie si nu e conflict de interese ca o persoana sa aiba si contract de munca la o firma, deci sa fie salariat, si sa incheie si contract ... (vezi toată discuția)
Posibil conflict intre cim si srl pentru 2 companii in acelasi domeniu? just4dead just4dead Buna ziua, lucrez in domeniul IT cu CIM, insa dețin si un SRL tot in domeniul IT (ca freelancer) Exista vreun conflict de interese sau vreun impediment ... (vezi toată discuția)
Contract munca temporara Redlady Redlady Lucrez in prezent la o companie IT cu contract pe perioada nedeterminata. Am primit propunerea de a lucra la alta companie IT care activeaza in acelasi domeniu ... (vezi toată discuția)