As dori sa stiu care este valoarea contributiilor sociale care trebuie platite, precum si ce fel de acte sunt necesare pentru dobandirea calitatii de asigurat.
Este vorba de mama mea care nu este pensionara si nu are nici un alt venit dar care are nevoie de o interventie chirurgicala destul de scumpa. Din pacate, nu poate deveni nici coasigurat intrucat detine un teren cu o suprafata >10.000 mp.
De aceea, m-am gandit ca singura solutie ar fi plata contributiei insa nu stiu care este valoarea minima care trebuie platita, dupa cat timp va putea fi considerata asigurata si va putea beneficia de tratament, precum si ce documente sunt necesare pentru a obtine aceasta calitate.
In afara de aceasta solutie, mai exista are alta varianta pentru a putea realiza operatia in sistemul public de sanatate?
Multumesc mult pentru raspunsuri. Din pacate nu pot intra inca in concediu maternal pentru ca mai am nevoie de aproximativ 20 de zile. Avand in vedere ca modificarea pe care propune compania sa o faca este de retrogradare din functie, nu cred ca poate fi vorba de masura de protectie a salariatului (incadrarea mea actuala este de Director adjunct/inspector sef - cod COR 112019) si as putea sa contest acest lucru.
Consider ca este problema companiei ca nu a mentionat faptul ca numirea mea este temporara sau ca as inlocui o anumita persoana. Daca este corect acest lucru, ce se intampla in cazul in care eu nu voi fi de acord cu modificarea functiei? De asemenea, as dori sa stiu daca poate fi facuta vreo instiintare pe perioada de concediu de odihna.
Buna ziua!
In ianuarie 2014 mi-a fost modificata incadrarea printr-un act aditional. Trebuie sa spun ca aceasta modificare s-a facut in urma intrarii in concediu de maternitate a unei colege, iar eu urma sa o inlocuiesc. Totusi, nu scrie in acest act aditional ca modificarea functiei se face pe perioada de absenta a colegei sau ca ar expira in momentul in care se intoarce ea.
In august 2014 am notificat compania ca sunt inscarcinata iar in noiembrie am fost instiintata de dorinta colegei mele de a se intoarce din concediu de maternitate mai devreme si ca prin urmare, mi se va propune un post inferior, acesta fiind singurul disponibil.
As dori sa stiu daca exista temei legal de a mi se modifica incadrarea fara acordul partilor si daca da, ce solutie imi propuneti a.i. sa ma afecteze cat mai putin acum si in momentul cand ma voi intoarce din concediul de maternitate. Mentionez ca sunt in luna a 6-a si as putea intra in concediu de risc maternal initial si in curand in concediu prenatal.
Multumesc!