Find vorba despre un pământ la țara , am aflat despre existența antecontractului și a testamentului de la primărie , eu depusese actele pentru procedura de vânzare la primărie și ulterior am fost anunțat ca acesta a fost oprită datorită acestui domn care printr-un avocat a înaintat o cerere la primărie pentru obținerea unor diverse documente legate de acest teren și tot odata informând primăria de existența acestor documente
In ante contactul de vânzare cumpărare nu are niciun termen menționat decât stipulează ca părțile se obliga sa încheie in cel mai scurt timp contractul de vc .
Este făcut in anul 1998.
Dar problema cea mare este acel testament care îl deține pe lângă acest ante. Contract .
Deci in acesta situație ce ma sfătuiți ?
A încercat sa deschidă 2-3 acțiuni in instanța dar i-au fost respinse ( am aflat acest lucru urmărind portalul instantelor de judecată )
Adică la mine nu a ajuns nimic de la judecătorie sa ma prezint la vreo înfățișare .
Povestea pe scurt este ca el aflând de la o sursa din primărie ca eu am început demersurile de vânzare a venit la mama mea și a zis ca ne va da in judecată , eu de atunci am început sa urmăresc online portalul instantelor de judecată
.
Adaug cauzele respingerilor la procesele demarate de el :
31.07.2017
Ora estimata: 09:00
Complet: C9
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 200 alin. 4 C.pr. civ. anulează acţiunea formulată de reclamanţi. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 31.07.2017.
Document: Încheiere anulare cerere 31.07.2017
28.06.2017
Ora estimata: 08:30
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În temeiul art. 15 alin. 1 din OUG nr. 51/2008, respinge cererea de acordare ajutor public judiciar formulată de reclamanţii Neagu Victor, Neagu Ştefana şi Tătaru Mariana. Cu drept de reexaminare în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 28.06.2017.
Document: Încheiere de şedinţă 28.06.2017
05.05.2017
Ora estimata: 09:00
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 200 alin. 4 C.pr.civ., anulează acţiunea formulată de reclamanţi în contradictoriu cu pârâţii. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 5.05.2017.
Document: Încheiere anulare cerere 05.05.2017
buna Ziua,
La dobândirea unui teren in suprafața de 1ha prin succesiune după tatăl meu decedat , la procedura de vânzare M-am lovit de problema ca am aflat ca acea suprafața de teren este deținuta și de alta persoana printr-un antecontract de vânzare cumpara și un testament autentificat la notariat lăsat de bunicul meu in anii ‘90 tatălui decedat al persoanei care in prezent dorește sa-l revendice de la mine .
Precizez ca dealungul a 2-3 succesiuni de la moartea bunicului acel teren a fost in familia mea prin titlu de proprietate și sucesiuni notariale pana in prezent care a intrat in posesia mea prin succesiunea după tatăl meu .
Am făcut la el și carte funciară , intabulare și plata impozitelor la zi .
Dar îmi este frica sa-l vând pentru a nu avea probleme cu acest domn care deține acel testament și antecontractul de vânzare ( fără contract final de vânzare )
Ce ma învățați sa fac ?
Buna ziua
Cer scuze dacă s-a mai discutat acest lucru dar vreau un răspuns de actualitate conform legilor in viguare.
Povestea este următoarea : astăzi am primit un plic cu o citație la tribunal in calitate de intervenient intr-un proces între UNIQA și city insurance (societăți de asigurări)
Acest proces se datoarea unui accident provocat de mine , mai concret o tamponare. Cred ca persoana lovită de mine a reparat mașina pe Casco cu firma de asigurări UNIQA care ii da in judecată societatea mea de RCA city insurace de la acea vreme .
Deci UNIQA este reclamant
City insurance este parat
Eu - intervenient
Întrebare : ce trebuie sa fac in acest caz , trebuie sa ma prezint la proces ? Trebuie sa fac întâmpinare ? Sau nu fac nimic?
Va trebuii sa plătesc eu ceva din moment ce eram asigurat RCA ?
buna seara
As vrea sa cumpar o masina care este imatriculata intr-o tara straina de ex. Germania sau Norvegia , intrebarea mea este : masina fiind imatriculata in acea tara pe numele unui proprietar roman dar masina are nr de imatriculare straine si este adusa in Romania. Vreau sa stiu daca doamne fereste ar fi gaj/girata la vreo banca acolo eu o cumpar de la el ca, cumparator de buna credinta si o imatriculez pe numele meu , o voi pierde apoi daca se doveste sa iau vreo teapa de genul asta sa fie girata sau furata ?
1.cumparatorul a intrat in posesia terenului inca din aceea perioda.
2. cadastru nu a fost facut la acea vreme.
3. terenul nu a fost platit de asazisul cumparator .
Buna ziua,
Am o nelamurire in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare incheat intre bunicul meu si un cumparator (mentiune: bunicul meu a murit si sa efectuat sucesiune dupa el) , acel antecontract am fost incheat in anul 1998 si pana in prezent (11/11/2014) nu a fost definitivat /incheat nici cu contract de vanzare cumparare ,nici prin judecatorie .In el stipuleaza ca trebuie sa incheat in cel mai scurt timp posibil fara a fii stipulata vreo data sau perioada anume.
Nelamurirea mea este daca a expirat sau inca mai este valabil ? Tatal meu dorind sa revanda acel teren.
multumesc .