Cum as putea totusi recupera suma virata la bugetul de stat ? Poate cineva sa-mi recomande un birou de avocatura sau care ar fi demersurile legale va rog ?
Cu multumiri anticipate.
Dumitru.
In Certificatul eliberat in Martie 2010 de catre Judecatoria Sect. 6 Bucuresti se certifica: 'la data de 14.04.1993 a fost depusa la casa de valori recipisa CEC' in valoare de 507.500 Lei.
Se mentioneaza apoi: 'Din mentiunile efectuate in registrul de valori a rezultat ca recipisa a fost virata la bugetul de stat.'
Nu am putut intra in posesia altor informatii, suma a reprezentat o tranzactie imobiliara ilegala prin care cele doua parti mi-au vandut/cumparat apartamentul fara stirea si fara acordul meu in timp ce eu nu am avut dreptul legal de a ma intoarce in tara. Ulterior, apartamentul mi-a fost instrainat prin decizie judecatoreasca iar suma ce i-a fost returnata 'cumparatorului' de reprezentantii mei legali in 1993, a fost virata la buget.
Cum as putea intra in posesia acestei sume, evident la valoarea actualizata ?
As dori sa cumpar un imobil cu ante-contract cu TVA cota redusa de 5%. si cu predare/ccntact autentic in 2024.
In Ante-contract exista un paragraf citez:
"În cazul în care până la semnarea contractului de vânzare – cumpărare în formă autentică promitentul-cumpărător nu va mai îndeplini condiţiile impuse de lege pentru cumpărarea acestui apartament cu cotă redusă de TVA, precum şi în cazul în care se va modifica legislaţia în domeniul TVA se va recalcula preţul vânzării cu TVA 19% (sau procentul aplicabil conform legii în vigoare la data semnării contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică) şi se va achita de către promitentul-cumpărător diferenţa de TVA".
Intrebarea mea este: Care este riscul ca la data semnarii contractului de vanzare- cumparare autentic sa fiu nevoita sa platesc diferenta de TVA pina la 19%.
Cu influentarea expertilor si presiuni asupra altora, e posibil sa se tergiverseze un verdict indefinit ...
D.stra scrieti: "cereri de amendare la fiecare termen, plangere la Biroul expertilor judiciari si mai ales plangere la CECCAR, comisia de disciplina". Sotul paratei este expert Ceccar, plangerea facuta la Ceccar a ramas fara rezultat si ni s-a pus in vedere sa nu facem public cazul.
Cum se fac cererile de amendare si care ar fi motivele ce pot fi invocate ?
Pe baza celor expuse, am vreo sansa sa fac o plangere la DNA ?
Cum procesul e inca pe rol, pot sa ma adresez altor foruri sau presei ?
Daca se va accepta recuzarea, ce pot face ?
Pot cere recuzarea judecatoarei, care a dat dovada partinirii in multe ocazii ?
Pot cere mutarea procesului in alt oras ?
Parata, intr-un proces de Partaj la Jud. Brasov, cere Recuzarea d-nei expert pe motiv de incompatibilitate, motivand astfel cererea: "...In calitate de administraror al firmei ('numele firmei' expertei) d-na expert a primit diverse sume de bani printre care si cele consemnate in factura BV HA 084/29.09.2014 si factura BV AHA 083/2014 in virtutea relatiei contractuale incheiate cu sotul subemnatei in calitate de reprezentant legal adm. special al ('numele firmei de insolventa' al sotului paratei). Se ataseaza contractele de serviciu: nr. 37 din 08.09.2014, nr 38 din 08.09.2014 si nr 43 din 29.09.2014".
Cele doua contracte de serviciu au fost semnate de experta cu sotul paratei si banii au fost incasati inainte ca experta sa-si depuna expertiza pentru procesul de Partaj la Judecatoria Brasov. Mentionez ca Instanta a numit-o pe experta in acest proces in urma cu 5 ani si nici acum nu avem o expertiza definitivata, mai ales din cauza paratei care a suspendat procesul si l-a amanat fara motive de mai multe ori !
Noi nu vrem sa acceptam recuzarea. Depinde de noi care vrem de 6 ani sa iesim din indiviziune ?
P.S. Sotul paratei are 226 dosare pe rol la Judecatoria Brasov, pentru fiecare avand posibilitatea de asi alege expertii din membrii Ceccar sau Anevar Brasov.
Daca Instanta va numi un nou expert, sotul paratei va putea sa creeze din nou o incompabilitate prelungind procesul de partaj indefinit.