avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA As dori sa cumpar un imobil cu antecontract cu TVA ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

As dori sa cumpar un imobil cu antecontract cu TVA cota redusa ...

As dori sa cumpar un imobil cu ante-contract cu TVA cota redusa de 5%. si cu predare/ccntact autentic in 2024.
In Ante-contract exista un paragraf citez:
"În cazul în care până la semnarea contractului de vânzare – cumpărare în formă autentică promitentul-cumpărător nu va mai îndeplini condiţiile impuse de lege pentru cumpărarea acestui apartament cu cotă redusă de TVA, precum şi în cazul în care se va modifica legislaţia în domeniul TVA se va recalcula preţul vânzării cu TVA 19% (sau procentul aplicabil conform legii în vigoare la data semnării contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică) şi se va achita de către promitentul-cumpărător diferenţa de TVA".

Intrebarea mea este: Care este riscul ca la data semnarii contractului de vanzare- cumparare autentic sa fiu nevoita sa platesc diferenta de TVA pina la 19%.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:29, 17 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
asta depinde de ce cota de TVA va fi la livrarea efectiva a imobilului in 2024.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie apartament alynakiss112 alynakiss112 Buna Ziua, Am cateva nelamuriri legate de plata unui TVA pentru o locuinta noua. In trecut am cumparat o locuinta cu TVA 5% am fost nevoita sa o vand, am ... (vezi toată discuția)
Tva 5% sau 9% pentru imobil cu precontract din 2019 si livrabil în 2023, dar întârziat pentru 2024 anonim_001 anonim_001 Bună ziua, Doresc să știu dacă mi se aplică TVA 5% pentru un imobil sub 120 mp și 600K RON, care trebuia livrat până la 30.06.2021 (+90 de zile ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva redus de 5 % la constructii cu termen de finalizare si predare anul urmator mroby mroby Buna ziua tuturor! As avea nevoie de parerea dumenavoastra in urmatoarea speta: O societate cu raspundere limitata, dezvoltator imobiliar, are incheiate mai ... (vezi toată discuția)