avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate razvansch

Activitate razvansch

Incepand cu 1 ianuarie anul acesta, am trecut de la norma de venit la impozitarea in sistem real (am un PFA). Odata pe luna, timp de o saptamana, ma deplasez in interes de serviciu la sediul clientului, in afara tarii (Suedia). Ce cheltuieli legate de aceste deplasari pot sa decontez pe PFA (sa fie scutite de la plata impozit, CAS, CASS)? Bilete de avion, chelutilei cu cazarea (nu pot aduce chitanta pentru cheltuielile cu cazarea, se poate face o declaratie pe propria raspundere...?), diurna?

Va multumesc.

Buna ziua,

Detin un PFA din 2012, in regimul de impozitare la norma de venit. Anul trecut am avut incasari mai mari de 100.000 euro (incasari, nu profit), ceea ce ar fi trebuit sa duca la trecerea, la cererea mea, la determinarea impozitului in regim real incapand cu anul acesta. Cum nu am stiut nici eu, nici contabila pe care o am angajata, ca e vorba de acest plafon de 100.000 euro la venitul brut, si nu la cel net (cine ar fi trebuit sa stie acest lucru, eu sau contabila, nu mai conteaza acum), nu a fost depusa acea cerere. Intrebarea mea e urmatoarea: ce ar trebui sa fac acum? Sa o depun in perioada ce a mai ramas din anul 2014, sau sa astept inceputul anului urmator? Sunt percepute penalizari/amenzi etc. pentru acest lucru (presupun ca sunt, dar ar fi bine daca as sti si cuantumul lor).

Va multumesc.