avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA trecere de la norma la venit real
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA trecere de la norma la venit real

Buna ziua,

Detin un PFA din 2012, in regimul de impozitare la norma de venit. Anul trecut am avut incasari mai mari de 100.000 euro (incasari, nu profit), ceea ce ar fi trebuit sa duca la trecerea, la cererea mea, la determinarea impozitului in regim real incapand cu anul acesta. Cum nu am stiut nici eu, nici contabila pe care o am angajata, ca e vorba de acest plafon de 100.000 euro la venitul brut, si nu la cel net (cine ar fi trebuit sa stie acest lucru, eu sau contabila, nu mai conteaza acum), nu a fost depusa acea cerere. Intrebarea mea e urmatoarea: ce ar trebui sa fac acum? Sa o depun in perioada ce a mai ramas din anul 2014, sau sa astept inceputul anului urmator? Sunt percepute penalizari/amenzi etc. pentru acest lucru (presupun ca sunt, dar ar fi bine daca as sti si cuantumul lor).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 09:45, 13 Noiembrie 2014
Buna ziua!
Cel mai bine ar sa depuneti acum declaratia de schimbare a sistemului de impozitare. (parere mea).
Se va (re)face contabilitate pentru "sistemul real", si in anul 2015 depuneti corect declaratia 200.
Declaratia 220 pentru schimbarea "sistemului" se va depune cu amenda/avertisment (depinde de fiecare adm. fiscala), iar cuamtumul ei ar fi de 25 lei daca este considerata declaratie "simpla" sau 250 lei daca este considerata declaratie de mentiune (sumele sunt penru amenzile platite in 48 ore).
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
Elis Ismail, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma pe venit pfa ferma de subzistenta masura 141 legume mary6 mary6 va rog mult,spuneti-mi si mie cum sa completez decl 220 ? si cum pot trece de la contabilitate sistem real,la norma pe venit?multumesc! (vezi toată discuția)
trecere de la norma de venit la sistem real - intrep. individuala AndreeaCostea87 AndreeaCostea87 As vrea si eu sa stiu cand se trece de la norma de venit la sistem real? Atunci cand se depaseste suma de 100.000 euro in cursul anului? Si in ce consta ... (vezi toată discuția)
Schimbare regim impozitare pfa grandanat grandanat Am un PFA pe norma de venit si as vrea sa trec la impozitare in regim real. Cum se poate face acest lucru si cat timp dureaza demersurile. 1. Pot sa fac ... (vezi toată discuția)