avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Schimbare regim impozitare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Schimbare regim impozitare PFA

Am un PFA pe norma de venit si as vrea sa trec la impozitare in regim real.

Cum se poate face acest lucru si cat timp dureaza demersurile.

1. Pot sa fac aceasta schimbare direct la adm financiara ? sau..
2. trebuie modific obiectul de activitate la registrul comertului(adaug un CAEN cu regim real de impozitare) iar astfel se va modifica automat la adm financiara

In cazul al doilea pentru cine a mai facut asa ceva, in cat timp se actualizeaza regimul de impozitare?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
grandanat, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 15:02, 20 Mai 2013
Se depune la ANAF formularul 220 (Declaratie privind venitul estimat/norma de venit), in care se bifeaza pct. 2, "Modificarea modului de determinare a venitului net", iar la sectiunea II, pct. 2, se bifeaza "sistem real".
Aceasta declaratie se depunde parca pana pe 31 ianuarie, deci prima optiune cam iese din calcul. Sunt interesat sa aflu mai multe detalii despre optiunea 2, modificarea domeniului de activitate si actualizarea regimului de impozitare
- codul fiscal prevede ca, daca aveti un cod caen care nu este inclus in lista de activitati impozitate in baza normelor de venit sunteti obligat sa optati pentru impozitarea in sistem real si sa conduceti contabilitatea in partida simpla pt PFA.
- daca veti adauga un astfel de cod caen, mergeti la anaf pentru a depune 070 si redepune 220 cu venitul estimat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 220-privind venitul estimat diana20 diana20 Buna ziua, am un PFA prin care imi desfasor activitatea de Taximetrist. Functionez din 2003, iar pana acum am platit impozitul forfetar.Acum 2 saptamani mi s-a ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen pentru pfa antispam antispam Buna ziua. Avand in vedere ca perioada aceasta va fi una destul de zbuciumata pentru \"detinatorii\" de PFA-uri din domeniul IT-ului, am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Pfa servicii informatice- declaratia 220 neli_2010 neli_2010 Buna ziua, Am un PFA cod CAEN 6201 impozitat pana anul trecut la norma de venit. Din cate am inteles, sunt obligata ca pana la 31 decembrie sa inregistrez ... (vezi toată discuția)