avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA servicii informatice- Declaratia 220
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA servicii informatice- Declaratia 220

Buna ziua,

Am un PFA cod CAEN 6201 impozitat pana anul trecut la norma de venit. Din cate am inteles, sunt obligata ca pana la 31 decembrie sa inregistrez declaratia D220 , prin care voi trece la impozitarea in sistem real. Avand in vedere ca probabil nu voi mai avea activitate dar nici nu mi-as inchide inca PFA-ul e vreo problema daca completez venitul estimat pe 2012 cu zero?

Dar daca as dori sa raman la norma de venit si ca urmare in 30 ianuarie imi inregistrez la Registrul comertului dosarul pentru schimbarea obiectului de activitate cu unul din cele doua coduri care pot fi inca impozitate la norma de venit mai trebuie sa completez vreo declaratie la Finante?

In cazul in care este posibil sa raman la norma de venit aceasta va mai putea fi redusa ca si anii trecuti cu 50% avand in vedere ca sunt si angajata? (CAS-ul pe care am inteles ca voi fi obligata sa il platesc conform noii legislatii ar fi de 31,3% din norma redusa cu 50% )

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 17:27, 30 Ianuarie 2012
nu vad o problema in a depunde declaratia de venit estimat cu zero. daca vor fi venituri se declara oricum in declaratia 200 pe care o veti depune anul viitor.

registrul cometrului si-a inchis activitatea pt modificarea infrastructurii informatice si nu lucreaza cu publicul in nici un fel pana in data de 3 februarie 2012, motiv pentru care optiunea de a schimba codul caen nu o mai aveti in momentul de fata
registrul comertului la nivel national? (intreb pentru ca nu sunt din Bucuresti)
da, intreg onrc-ul
Tocmai m-am intors de la Administratia Financiara. Nu au vrut sa imi ia declaratia 220 completata cu zero la venitul estimat.
v-au dat si un motiv pentru care nu v-au acceptat declaratia pe zero?

Alte discuții în legătură

Trecere pfa de la sistem real la norma de venit Data Logger Data Logger Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: PFA infiintat in luna mai 2016, cod CAEN 6201, sistem real, si-a suspendat activitatea in perioada ... (vezi toată discuția)
Pfa norma - a disparut caen alexbejan alexbejan Spre surprinderea mea am observat ca acum in Galati a disparut codul caen 6202 de la norma de venit insa sunt 5829,6201,6203, 6209,6311,6312 Ce s-a ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)