Buna ziua!
As dori sa stiu, pentru ca in actul normativ nu face referire decat o data(perioada 31 octombrie - 8 noiembrie 2015, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta), care sunt celelalte vacante pentru prescolari(gradinite)?Nu cred ca este normal ca un copil de 3 ani sa aiba atatea vacante, in conditiile in care parintii nu-si pot lua concediu in toate acele perioade.Ce fac cu fetita de 3 ani in cele aprox.4 luni din an?Pana acum a fost la cresa si cresa este 1 luna pe an inchisa pentru concedii,curatenie...etc.Mai este 1 sapt.inchisa in preajma Craciunului,ceea ce este de inteles.Am inteles ca gradinitele sunt inchise toata perioada vacantei de vara.Ce fac cu fata de doar 3 ani????Cat concediu(sau ce fac) educatoarele in toata aceasta perioada cat este inchisa gradinita?Sunt platite...ca sa faca....ce?????
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua!
Codul muncii spune ca angajatii au dreptul la cursuri de perfectionare "minimum o data la doi ani, daca au cel putin 21 de salariati".Angajatorul ne-a trimis anul trecut la cursuri,iar in acest an ar dori sa ne trimita iar la alte cursuri de perfectionare.Insa,un cap "inteligent" i-a spus angajatorului ca,conform legii,nu are voie decat o data la doi ani.
Imi puteti spune clar daca se poate merge si anual sau doar la doi ani?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!!!
Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014.
Conform legii,aceasta perioada se considera si vechime in functia publica.
Insa la promovarea in grad,m-am lovit de o problema.
Conform legii 188/1999,actualizata,pentru a promova trebuiesc indeplinite cateva criterii.
-cel putin 3 ani vechime in functia publica
-sa existe cel putin calificativul "bine" la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici
-sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata
Tinand cont ca am stat 2 ani acasa,nu indeplinesc a doua conditie.Nascand in aprilie am calificativ pentru anul 2012,dar tot anul 2013 am stat cu copilul acasa.
Cum poate legea sa acorde vechime in functie anii stati in concediu crestere copil si in acelas timp sa ceara calificative pentru acea perioada?
Ca o urmare logica,nici in anul 2015 nu voi putea promova,pentru ca mi-i se va cere evaluarea pentru anii 2013-2014.
Abia in anul 2016 voi putea sustine un examen de promovare in grad.Adica atunci cand voi avea peste 6 ani vechime in functia publica.
Va rog sa ma lamuriti de ce aceasta lacuna?
Sau legea s-a facut doar pentru mamele care stau 1 an acasa?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns!