avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cursuri perfectionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cursuri perfectionare

Buna ziua!
Codul muncii spune ca angajatii au dreptul la cursuri de perfectionare "minimum o data la doi ani, daca au cel putin 21 de salariati".Angajatorul ne-a trimis anul trecut la cursuri,iar in acest an ar dori sa ne trimita iar la alte cursuri de perfectionare.Insa,un cap "inteligent" i-a spus angajatorului ca,conform legii,nu are voie decat o data la doi ani.
Imi puteti spune clar daca se poate merge si anual sau doar la doi ani?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:25, 26 Februarie 2015
Art. 194 C.mun.
(1) Angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii, după cum urmează:
a) cel puţin o dată la 2 ani, dacă au cel puţin 21 de salariaţi;
b) cel puţin o dată la 3 ani, dacă au sub 21 de salariaţi.
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesională, asigurată în condiţiile alin. (1), se suportă de către angajatori.

Pe cale de interpretare a textului, ar reiesi ca cel putin o data in 2 ani de zile angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesională pentru toţi salariaţii, daca are mai putin de 21 de salariati.
Prin urmare, exista si posibilitatea sa se trimita anual la programe de formare profesionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

teambuildingurile organizate de angajator ionela11 ionela11 Buna ziua, Teambuildingurile organizate de angajator pot fi considerate cursuri pentru perfecţionarea salariaţilor prevazute in codul muncii? Codul ... (vezi toată discuția)
Pregatire angajati ioana72 ioana72 angajatii cu contract de munca pe perioada nedeterminata,din asigurari,sunt obligati sa faca cursuri de pregatire continua? (vezi toată discuția)
Cursuri pentru functionarii publici adabia adabia In institutia noastra cursurile pentru functionarii publici sunt conditionate, in sensul ca cei care au fost la cursuri de perfectionare in anul 2008 nu vor ... (vezi toată discuția)