avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Teambuildingurile organizate de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Teambuildingurile organizate de angajator

Buna ziua,

Teambuildingurile organizate de angajator pot fi considerate cursuri pentru perfecţionarea salariaţilor prevazute in codul muncii?
Codul muncii spune urmatoarele
ART. 194
(1) Angajatorii au obligaţia de a asigura participarea la programe de formare profesionalã pentru toţi salariaţii, dupã cum urmeazã:
a) cel puţin o datã la 2 ani, dacã au cel puţin 21 de salariaţi;
b) cel puţin o datã la 3 ani, dacã au sub 21 de salariaţi.
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesionalã, asiguratã în condiţiile alin. (1), se suportã de cãtre angajatori.

ART. 195
(1) Angajatorul persoanã juridicã care are mai mult de 20 de salariaţi elaboreazã anual şi aplicã planuri de formare profesionalã, cu consultarea sindicatului sau, dupã caz, a reprezentanţilor salariaţilor

Cum sa privesc formarea profesionala din punct de vedere al angajatorului? Trebuie facuta obligatoriu? Poate avea legatura cu teambuildingurile oraganizate?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:22, 27 Septembrie 2021
Obligatia angajatorului ii incumba dreptul salariatului ... prin urmare, angajatorul este obligat sa asigure participarea la programe de formare profesionalã pentru toţi salariaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile si obligatiile angajatului flori drumea flori drumea Buna seara sunt referent intr-o primarie, angajat contractual pe perioada determinata si as vrea sa stiu daca am dreptul de a participa la cursuri de ... (vezi toată discuția)
Cursuri perfectionare GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua! Codul muncii spune ca angajatii au dreptul la cursuri de perfectionare \\"minimum o data la doi ani, daca au cel putin 21 de ... (vezi toată discuția)
Pregatire profesionala rusiconstanti rusiconstanti Buna ziua doresc sa incetez activitatea profesionala cu acordul ambelor parti , dar am un act aditonal care ma obliga sa nu plec din firma timp de doi ani ... (vezi toată discuția)