stai linistit...se intampla extrem de des astfel de lucruri.nu esti singurul patit.pentru ca sa se ia ceva masuri mai bine faci o sesizare politistului la birou intern, la judet care se ocupa cu inspectarea subalternilor.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Ca sa completez, ambii parinti sunt decedati.ruda mea locuieste in gospodaria parintilor din anul 2009,de cand a murit tatal.Mama a murit in 2011, iar de atunci ruda mea este singura persoana care are domiciliu in gospodarie,in dovedire fiind adeverinte de la primarie,ancheta sociala care atesta faptul ca este singura care are domiciliul acolo, dar mai ales cartea de identitate cu adresa exacta a domiciliului in acea gospodarie.Fratele ei are domiciliu in alta parte, la alta adresa, la alta locuinta din sat,asa cum este prevazut si in cartea de identitate a acestuia si in evidentele primariei comunei.
Primind raspuns de la politie ca nu este violare de domiciliu pentru ca nu este savarsita cu vinovatie asa cum prevede legea( nu inteleg in ce baza afirma acest lucru din moment ce fratele ei a intrat abuziv prin spargerea portii si avand si o barda in mana cu care a si intrat in domiciliul ei unde a facut scandal si i-a adus numeroase jicniri), a venit din nou la domiciliul rudei mele , intrand de asemenea fortat , prin ruperea gardului , unde a facut scandal si a filmat-o permanent in curte si langa casa in care locuieste, refuzand vehement sa paraseasca domiciliul rudei cele care l-a rugat insistent sa plece pentru ca este domiciliu ei.Pe langa refuzul de a pleca, si-a chemat si fiul in ajutor ,care a intrat in domiciliul rudei mele sarind gardul ,filmand-o si facand scandal.chiar aceasta familie nu are nici o sansa la o viata linistita? chiar nu exista nici o solutie pentru ca fratele ei si fiul acestuia sa fie pedepsiti si sa nu mai faca astfel de lucruri?
A depus plangere.Politia sustine sus si tare ca nu este vorba despre violare de domiciliu pentru ca are si el dreptul acolo.Dar citind codul penal la art.224 Violarea de domiciliu se refera la "persoana care le foloseste" si nu la cea care are act de proprietate asa cum ii cer politisti sa aiba pentru a incepe urmarirea penala.Iar ruda mea este singura care are domiciliul acolo si foloseste intreaga gospodarie, fratele acesteia avand un alt domiciliu.desi l-a rugat sa-i paraseasca domiciliu acesta a refuzat vehement sustinand ca are si el dreptul, in plus i-a luat lucruri personale,i-a izbit lucrurile personale din gospodarie pe care le are traind in acea gospodarie.de aceea ma intreb...ruda mea nu are si ea dreptul la o viata linistita si la siguranta doar pentru ca locuieste in gospodaria parintilor sai? Nimeni nu spune ca fratele ei nu are dreptul...dar pana la finalul procesului civil cand vor sti amandoi ce parte din gospodarie i se cuvine si vor face gard...fratele ei are dreptul sa intre peste ea si sa faca scandal?In plus este si filmata in propriul domiciliu de acesta.este tot pe penal faptul ca este filmata fara acordul ei?
Buna dimineata! Am o mare rugaminte pentru toti care sunt membrii acestui grup.este un caz care nu gaseste rezolvare.Va rog foarte mult daca puteti sa ma ajutati cu sfaturi, texte de lege si cu experienta dumneavoastra. Cazul este in felul urmator: O ruda de a mea locuieste in gospodaria parintilor sai, avand domiciliu acolo impreuna cu familia sa.In dovedirea acestui lucru sunt cartile de identitate cu adresa de domiciliu la acea gospodarie, ancheta sociala de la Primaria comunei si adeverinte eliberate de aceasta precum ca ruda mea si familia sa locuieste in casa parintilor sai.
Ruda mea mai are un frate care are dreptul ca mostenitor la aceasta gospodarie dar locuieste si are domiciliu in alta parte.Exista pe rolul judecatoriei un proces civil pentru partaj succesoral pentru aceasta gospodarie in care are domiciliu ruda mea,fiecare avand o cota de 1/2 si nu este inca finalizat.Problema este ca fratele rudei mele impreuna cu fiul sau au facut si fac scandaluri la domiciliu rudei mele in care au intrat in mod abuziv ,spargand poarta ,rupand garduri, spargand geamuri, cu amenintari si ajungand chiar la loviri.Intrebarea mea este daca in acest caz este savarsita infractiunea de violare de domiciu de fratele rudei mele in conditiile in care ruda mea are domiciliu in gospodaria parintilor sai ?