avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai01234

Activitate Mihai01234

Buna ziua,

daca detin un imobil intr-o localitate si mi se intocmeste o noua carte de identitate in alta localitate , imobilul va aparea in evidentele noii localitati in vreun fel, sau numai in localitatea unde se afla si se plateste impozit?

Multumesc!
Buna seara,

dupa indelungi demersuri cu institutiile financiare de aici si de unde era inscrisa masina, dosarul fiscal a fost transferat aici si masina inscrisa , de asemenea am mi-a fost data o decizie de impunere cu impozit si penalizari + amenda pt intarziere de depunere pe care a trebuit sa le platesc. A durat mult din cauza ca rapsunsurilor intarziate, procedurilor si a nevoii unei copii a cartii de identitate a masinii, neinstruirea angajatilor postei cu aplicatia de plata etc.. .

Am revazut actele din dosarul fiscal si vreau sa fac o corectare a situatiei pe care am expus-o la inceput - si anume ca totusi este semnatura mea pe documentul acela , chiar daca mai exista o hartie (nu imi aduc aminte exact numele) in care parintele a scris. Cred ca asadar ca a fost ceva de genul semnaturii mele cu acceptul parintelui, deoarece atunci eram minor.

Acestea fiind zise as vrea sa intreb ce optiuni am acum cu masina, ma intreb daca ce a scris dl. trandafir pe pagina 2 ar fi fezabil, deoarece bunicul a zis ca nu vrea sa fie vanduta masina si eu as vrea sa nu mai fie pe numele meu.

Multumesc.

Răspuns la discuția telemunca
Ok, insa acest lucru nu este specificat in textul legii, de asta intreb,
Discuție telemunca
Buna ziua,

imi puteti spune va rog daca un anagajat are dreptul sa solicite unilateral de a lucra de acasa avand in vedere noua lege?


www.avocatnet.ro/articol_457...


Legea prevede ca angajatorul nu poate modifica unilateral contractul daca anjagajatul nu este de acord cu telemunca, insa invers nu este descris.


Telemunca se poate face doar dacă salariatul este de acord cu ea, iar angajatorului îi este interzis să-i modifice contractul în caz de refuz.

„Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voință a părților și se prevede în mod expres în contractul individual de muncă odată cu încheierea acestuia pentru personalul nou-angajat sau prin act adițional la contractul individual de muncă existent. Refuzul salariatului de a consimți la prestarea activității în regim de telemuncă nu poate constitui motiv de modificare unilaterală a contractului individual de muncă și nu poate constitui motiv de sancționare disciplinară a acestuia”, prevede noua lege.

Multumesc
@dna Liliana: am discutat acest subiect cu el si a spus ceva de genul "o folosesc eu pana nu mai sunt si dupa aceea faci ce vrei cu ea" , cu alte cuvinte ramane la fel ..

@cyan: am trimis un email la directia financiara legat de contractul de vanzare cumparare pe 28 decembrie si pana astazi inca nu am primit raspuns. Stiu ca au la dispozitie 30 de zile lucratoare, insa sunt sceptic.. Credeti ca ar fi mai bine sa contactez telefonic directia / administratia financiara ?
buna seara, multumesc pentru implicare.
Situatia este cam cum a descris dl. trandafir2 , bunicul meu detine masina si actele si o foloseste - el a platit pentru ea de fapt. Am reusit dupa cateva luni de rugaminti sa imi fie trimisa o copie a certificatului de inmatriculare. Simt nevoia sa adaug ca intr-adevar a fost un fel de cadou la momentul cumpararii, de fapt nu cred ca a fost deloc in posesia bunicului in acte. Cum a mentionat si dl cyan, si eu intuiesc ca au fost intocmite actele cu unul dintre parinti, deoarece eu nu imi amintesc sa fi semnat ceva. Practic a fost un fel de mostenire, numai ca au trecut-o direct la cumparare pe numele meu, nu au facut documente specifice mostenirii.

Am mai cautat pe internet si pare complicat, deoarece sunt multe documente cu o masina( act identitate masina, certificat inmatricluare, asigurare etc.. ).
Am urmat pasii de aici (www.avocatnet.ro/articol_415... ă."

Asadar revin cu intrebarea carei institutii ma pot adresa pentru a afla care au fost imprejurarile in care s-au incheiat initial actele?

Cineva mai sus a mentionat administratia fiscala teritoriala inclusiv la SPR evidenta auto . Pe certificat scrie ca a fost eliberat de IPJ din orasul din care provin.

Multumesc.
inteleg.
Voi cauta atunci pe internet ce pasi concreti trebuie sa urmez pentru a afla imprejurarile in care s-a incheiat initial actul si pe ce se poate fundamenta un plan de actiune. In prezent am o copie a certificatului de inmatriculare.
trandafir2 a scris:

luati legatura cu un specialist si sa identificati care au fost imprejurarile in care s-a incheiat initial actul si pe ce se poate fundamenta un asemenea plan.


buna seara si multumesc pentru raspuns. Exista o institutie careia ma pot adresa in acest sens, poate Rar ?
stiu, tocmai de aceea intreb aici daca exista vreo modalitate juridica prin care pot afla cum am ajuns proprietar cand eram minor si daca si cum pot anula/refuza aceste acte. (eventual sa ma adresez RAR?)
Motivul este ca nu am nevoie de aceasta masina si nu doresc cheltuielile si eforturile necesare pentru ea, avand in vedere ca locuim departe si ca relatiile nu sunt dintre cele mai bune.
buna ziua,
multumesc pentru raspunsul rapid.
Da, asa este, aceste 2 variante sunt teoretic posibile, insa cel mai probabil va refuza..
Am uitat sa scriu ca, datorita faptului ca relatiile din familia noastra s-au deteriorat, imi doresc sa gasesc o solutie pentru anularea acelui eventual act prin care a fost trecut automobilul pe numele meu.
Am citit pe internet ca de exemplu se poate refuza mostenirea . Stiu ca nu e acelasi lucru, insa ma gandesc ca poate exista ceva asemanator.