avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

telemunca

Buna ziua,

imi puteti spune va rog daca un anagajat are dreptul sa solicite unilateral de a lucra de acasa avand in vedere noua lege?


www.avocatnet.ro/articol_457...


Legea prevede ca angajatorul nu poate modifica unilateral contractul daca anjagajatul nu este de acord cu telemunca, insa invers nu este descris.


Telemunca se poate face doar dacă salariatul este de acord cu ea, iar angajatorului îi este interzis să-i modifice contractul în caz de refuz.

„Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voință a părților și se prevede în mod expres în contractul individual de muncă odată cu încheierea acestuia pentru personalul nou-angajat sau prin act adițional la contractul individual de muncă existent. Refuzul salariatului de a consimți la prestarea activității în regim de telemuncă nu poate constitui motiv de modificare unilaterală a contractului individual de muncă și nu poate constitui motiv de sancționare disciplinară a acestuia”, prevede noua lege.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 19 Mai 2018
Si in caz contrar este la fel, poate sa vrea salariatul ceva, insa angajatorul poate sa nu fie de acord.
Ok, insa acest lucru nu este specificat in textul legii, de asta intreb,
Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voință a părților.

Prin urmare, ambele părți trebuie sa fie de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare act adițional, schimbare cm mihai lupu mihai lupu Bună ziua, datele problemei: - contract de munca la domiciliu - Firma vrea sa schimbe tipul contractului la domiciliu în contract de munca cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un profesor a refuzat semnarea actului adițional/acord ... Lidia Baroi Lidia Baroi Buna ziua, Un profesor a refuzat semnarea actului adițional/acord privind telemunca, dar desfășoară orele on-line de acasă. Are dreptul acesta? Să ... (vezi toată discuția)
Telemunca Bucifal Bucifal Dacă este posibilă munca la domiciliu si angajatorul nu respectă această recomandare, încalcă legea? (vezi toată discuția)