avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Un profesor a refuzat semnarea actului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Un profesor a refuzat semnarea actului adițional/acord ...

Buna ziua,
Un profesor a refuzat semnarea actului adițional/acord privind telemunca, dar desfășoară orele on-line de acasă. Are dreptul acesta? Să predea de acasă si să fie retribuit pentru orele on-line, în condițiile în care nu a semnat actul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 19 Aprilie 2021
1. Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voință al părților și se prevede în mod expres în contractul individual de muncă odată cu încheierea acestuia pentru personalul nou-angajat sau prin act adițional la contractul individual de muncă existent.

Regula este acordul partilor si nu decizia unilaterala a salariatului.

2. Legea 55/2020
art. 17
Pe durata stării de alertă, angajatorii dispun munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activității permite, cu respectarea prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă.

Exceptie ; decizie unilaterala a angajatorului.

3. Plata se face in functie de pontaj .... Cum este pontat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare act adițional, schimbare cm mihai lupu mihai lupu Bună ziua, datele problemei: - contract de munca la domiciliu - Firma vrea sa schimbe tipul contractului la domiciliu în contract de munca cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Telemunca Mihai01234 Mihai01234 Buna ziua, imi puteti spune va rog daca un anagajat are dreptul sa solicite unilateral de a lucra de acasa avand in vedere noua ... (vezi toată discuția)
Telemuncă MihaelaaC73 MihaelaaC73 Bună ziua, În cadrul firmei în care lucrez. există mai multe departamente. Managerul departamentului din care fac parte, ne-a transmis că o dată cu ... (vezi toată discuția)