avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Telemunca
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Telemunca

Dacă este posibilă munca la domiciliu si angajatorul nu respectă această recomandare, încalcă legea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 27 Martie 2020
Angajatorul apreciaza daca este posibila sau nu, munca la domiciliu, tine de organizarea proprie. Daca aveti sindicat sau reprezentanti ai salariatilor, faceti propuneri si initiati negocieri in acest sens.
Munca la domiciliu este o situatie, iar telemunca este alta situatie.

Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voință al părților și se prevede în mod expres în contractul individual de muncă odată cu încheierea acestuia pentru personalul nou-angajat sau prin act adițional la contractul individual de muncă existent.

Nu se incalca legea, daca se refuza activitatea de telemunca ....

Recomandările Ministerului Muncii și Protecției Sociale în scopul prevenirii răspândirii infectării cu coronavirus
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract la domiciliu micuticuta micuticuta Buna ziua. Se poate incheia act aditional la contractul existent cu munca la domiciliu?Sau trebuie incheiat un nou contract de munca la domiciliu? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, un profesor a refuzat semnarea actului adițional/acord ... Lidia Baroi Lidia Baroi Buna ziua, Un profesor a refuzat semnarea actului adițional/acord privind telemunca, dar desfășoară orele on-line de acasă. Are dreptul acesta? Să ... (vezi toată discuția)
Drepturi telemunca mtkg14 mtkg14 Buna seara, Telemunca garanteaza dreptul angajatului de a desfasura activitatea de la adresa de domiciliu, in conditiile in care nu a fost convenit ... (vezi toată discuția)