avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Drepturi telemunca
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Drepturi telemunca

Buna seara,

Telemunca garanteaza dreptul angajatului de a desfasura activitatea de la adresa de domiciliu, in conditiile in care nu a fost convenit locul/locurile cu angajatorul?

Lucrez in Bucuresti, dar adresa de domiciliu este in alt judet, iar angajatorul imi solicita sa desfasor activitatea din Bucuresti, desi nu a fost convenit (semnat) nicio locatie privind telemunca.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mtkg14 , utilizator 07:19, 23 Martie 2020
1. telemuncă - forma de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat și voluntar, își îndeplinește atribuțiile specifice funcției, ocupației sau meseriei pe care o deține, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puțin o zi pe lună, folosind tehnologia informației și comunicațiilor.

2. Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voință al părților și se prevede în mod expres în contractul individual de muncă odată cu încheierea acestuia pentru personalul nou-angajat sau prin act adițional la contractul individual de muncă existent.
Asadar, in lipsa oricarui document semnat legat de telemunca intre mine si angajator, imi pot desfasura activitatea de la adresa de domiciliu chiar daca angajatorul precizeaza doar "verbal" ca activitatea se poate desfasura doar de pe raza Bucurestiului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la telemunca Justitie1 Justitie1 Buna ziua, lucrez la birou la o multinationala, activitatea mea profesionala e strict legata de birou, pe calculator. Am dreptul sa solicitez la angajator ... (vezi toată discuția)
Locul de munca in cadrul cim Cosmi7 Cosmi7 Buna seara, Va adresez urmatoarea intrebare : In cadul aceluiasi CIM, activitatea se poate desfasura atat la sediul angajatorului cat si la domiciliul ... (vezi toată discuția)