Buna ziua, am o intrebare legata de legile in lecatura cu asociatii unici la SRL. Stiu ca nu este posibil sa fiu asociat unic la mai multe interprinderi. Insa am urmatorul caz:
Infiintez un SRL, singur, fiind asociat unic. Peste un an, iau inca un asociat in cadrul interprinderii infiintate de mine, astfel pierzand titlul de asociat unic. Dupa ce am primit inca un asociat, eu pot sa mai infiintez un alt SRL la care voi fi asociat unic? De mentionat ca SRL-ul curent, la care am pierdut titlul de asociat unic, va continua sa functioneze.
Buna ziua, am o nelamurire legata de infiintarea SRL-D si SRL.
Pentru infiintarea SRL-D trebuie sa ma incadrez in cateva categorii, printre care una este sa nu fi fost actionar la alte interprinderi.
Ma incadrez in toate, si merg maine impreuna cu un prieten (care si el se afla in aceeasi situatie) sa infiintam un SRL-D.
O luna dupa infiintarea cu succes, vreau sa devin actionar la un alt SRL, diferit de acela pe care deja l-am infiintat. Este posibil? Si o sa mai am acces la fondurile europene pentru SRL-D?
Am citit ca, pentru infiitarea SRL-D, trebuie sa nu fi fost actionar la alte interprinderi, insa nu am gasit nimic specificat pentru situtatia in care ma aflu eu, adica sa devin actionar la alta interprindere la scurt timp dupa infiintarea SRL-D-ului.