avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actionar SRL-D si SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actionar SRL-D si SRL

Buna ziua, am o nelamurire legata de infiintarea SRL-D si SRL.
Pentru infiintarea SRL-D trebuie sa ma incadrez in cateva categorii, printre care una este sa nu fi fost actionar la alte interprinderi.
Ma incadrez in toate, si merg maine impreuna cu un prieten (care si el se afla in aceeasi situatie) sa infiintam un SRL-D.
O luna dupa infiintarea cu succes, vreau sa devin actionar la un alt SRL, diferit de acela pe care deja l-am infiintat. Este posibil? Si o sa mai am acces la fondurile europene pentru SRL-D?
Am citit ca, pentru infiitarea SRL-D, trebuie sa nu fi fost actionar la alte interprinderi, insa nu am gasit nimic specificat pentru situtatia in care ma aflu eu, adica sa devin actionar la alta interprindere la scurt timp dupa infiintarea SRL-D-ului.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 07:13, 25 Noiembrie 2014
In OUG 6 din 2011 la articolul 6 lit b) este specificat:
Art. 6. — (1) Calitatea de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii:
b) la data la care oricare dintre autoritățile competente constată că societatea nu mai îndeplinește una dintre condițiile prevăzute la art. 3 alin. (1);

Astfel pe toata perioada in care SRL-D functioneaza, 3 ani, trebuie sa va incadrati in conditiile impuse prin acesta ordonanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl dupa infiintarea de srl-d ROCristi ROCristi Am infiintat in 2016 un SRL-D cu domeniul de activitate in IT. Doresc sa imi deschid un o alta soecietate pentru cresterea de animale (lucru ne-acceptat de ... (vezi toată discuția)
Diferente srl si srl d belacsabacsaba belacsabacsaba Buna ziua, Care este diferenta intre SRL si srl D? (vezi toată discuția)
Facilitati firme nou infiintate ancaciu ancaciu ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii (vezi toată discuția)